NAJNOVIJE


NAGRAĐENA IZVRSNOST:

DODIJELJENA PRIZNANJA USPJEŠNIM UČENICIMA Iza pulskih gimnazijalaca je iznimno uspješna godina


U Domu hrvatskih branitelja održana je svečana dodjela priznanja i nagrada učenicima Gimnazije Pula koji su postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. U uvodnom govoru ravnatelj Filip Zoričić čestitao je učenicima na uspjesima, dodavši da je školska godina bila godina velikih uspjeha.

Najbolji u filozofiji i astronomiji

- Iznimno sam ponosan na ovogodišnji uspjeh. Učenici, kolegice i kolege potrudili su se da ime naše škole promičemo, ne samo u županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, izjavio je Zoričić te uputio zahvale svima koji su doprinijeli svečanosti, a čestitkama se pridružio i Tiziano Sošić, predsjednik Gradskog vijeća Pule.

Na državnim natjecanjima najveći uspjeh ostvario je Anton Brčina, s mentorom Alenom Tafrom, osvojivši prvo mjesto na natjecanju iz filozofije dok su iz astronomije uz mentora Igora Macuku, Anton Macan, Aurora Vareško, Mario Tomašić i Matej Butković osvojili dva druga, treće i četvrto mjesto. Iz biologije, uz mentorice Ivanu Burić i Iru Maslovar, drugo i četvrto mjesto osvojili Luka Buršić i Ana Verbanac. Treće mjesto iz njemačkog jezika osvojila je Maja Marić s mentoricom Ivom Kostov, a iz vjeronaučne olimpijade, uz mentora Kazimira Berljavaca, isti plasman osvojili su Nikolina Otočan, Marina Possi, Ana Družeta i Anto Sedlić. Iz talijanskog jezika na državnom je natjecanju četvrto mjesto osvojila Britt de Gravisi s mentoricom Virnom Buršić. Iz matematike je Luka Buršić (2. razred) osvojio šesto, a Luka Buršić (3. razred) trinaesto mjesto na državnom natjecanju, uz mentorice Kristinu Opatić i Fatimu Ferizović-Vujović. Iz latinskog jezika Mateo Cader na državnom je natjecanju osvojio osmo mjesto uz mentoricu Niku Kosanović, a Elena Kuprešak osvojila je trinaesto mjesto uz mentoricu Tanju Černeku.

Košarkašice treće u državi

S mentorom Markom Simićem iz košarke su učenice osvojile treće mjesto na državnom natjecanju, dok su u atletici učenice bile pete u Hrvatskoj, a učenici četrnaesti, uz mentorstvo Đeni Blarežine. Iz krosa su učenice osvojile trinaesto mjesto, a učenici devetnaesto mjesto. Uz mentorstvo Blarežine iz stolnog tenisa učenici su zauzeli peto mjesto na državnom natjecanju, a učenice su bile treće na međužupanijskom natjecanju. (A. LONČARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter