ALARMANTNO STANJE

ISPOVIJEST PRAVOSUDNOG POLICAJCA IZ PULE: Gazi nas sustav, šefovi nas ne štite, a ološ nas vrijeđa. Sve to za 5.000 kuna!

| Autor: Robert FRANK

Pred dvadesetak godina za 20 radnih mjesta pravosudnog policajaca kandidiralo se 500 do 600 muškaraca. Okolnosti su se promijenile, pravosudni policajci prosvjeduju, traže više plaće i bolje uvjete rada.

Premalo ih je, prestari su, izraubani, potrošeni, kako nam kaže jedan od njih. Psihofizički uglavnom nisu dorasli čuvanju zatvorenika i osoba koje su u pravilu opasne, devijantnog su ponašanja i sklone incidentima.

Naš sugovornik je aktivni pravosudni policajac u zatvoru u Puli. Insistira na tome da napišemo da je - neposredni izvršitelj.

- Nisam čovjek iz kancelarija, nisam nikakav šef ni rukovoditelj. U pulskom zatvoru radim više desetljeća. Otkad sam ušao u zatvor Pula devedesetih nikad ga nisam napustio. Srećom, kao radno mjesto, a ne kao mjesto života, kaže naš sugovornik.

Prepun je dojmova, svoj posao shvaća ozbiljno, svačemu je tu svjedočio. U zatvoru Pula se zaposlio iz pragmatičnih razloga. Podsjetit će da je devedesetih gospodarstvo bilo u krizi, neplaćanje je bilo redovna pojava, firme su bile nelikvidne i odlučio se na pragmatično zapošljavanje na poslu za koji je znao da se plaća mora isplaćivati.

Pravosudni policajac s više od 20 godina službe, ako radi od ponedjeljka do petka prvu smjenu, dobije plaću od oko 5.200 kuna. S time da je tu uračunato i…

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini