LABIN

Iscrpan dnevni red na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća: Prihvaćena Studija PRIHVATNIH KAPACITETA TURIZMA GRADA LABINA

| Autor: Branko BIOČIĆ

Dr. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam Zagreb, istaknula je da su prihvaćene sve ispravke kao i primjedbe koje se odnose na plaže, plažne kapacitete, prirodne plaže i ostalo pa je brisana i odredba o ograđivanju i naplati plaža te privatnim plažama

 

Labinsko Gradsko vijeće na jučerašnjoj je sjednici većinom glasova vijećnika prihvatilo Studiju prihvatnih kapaciteta turizma Grada Labina koju je u ime stručnog izrađivača, Instituta za turizam iz Zagreba, obrazložila dr. Jasenka Kranjčević. Savjetovanje s javnošću provedeno je u razdoblju od 1. do 31. kolovoza prošle godine.

Vidljiva briga o prostoru

Kako je u obrazloženju rekla Kranjčević, tijekom savjetovanja zaprimljeno je 11 pismenih očitovanja od kojih se veći dio odnosio na nezadovoljstvo postojećim stanjem, nezadovoljstvo planiranim stanjem, navodno netočnim i nepotpunim podacima, pozivanje na dokumente višeg reda i drugo, rekla je dr. Kranjčević te istaknula da su prihvaćene sve one primjedbe koje se odnose na određene ispravke kao i primjedbe koje se odnose na plaže, plažne kapacitete, prirodne plaže i slično pa je brisana i odredba o ograđivanju i naplati plaža te privatnim plažama.

- Briga o prostoru, kao i poboljšanje postojećeg stanja, zamijećena je kod svih podnositelja primjedbi, prijedloga i upita. S obzirom da za neke podatke ne postoji točan statistički ili mjerljiv podatak, u studiji im se nije moglo udovoljiti. Također, neki ovise o zakonskim odredbama (npr. procjena utjecaja na okoliš i dr.) tako da se i takvim primjedbama nije moglo udovoljiti, rekla je dr. Kranjčević.

U raspravi su oporbeni vijećnici, nezavisni s Vlačićeve liste Tanja Pejić, Silvano Vlačić, Darko Martinović, SDP-ovi Željko Ernečić i Neel Rocco te nezavisna Nevina Miškulin kritizirali studiju ocijenivši je nepotpunom i neprihvatljivom kao i izvješće o savjetovanju s javnošću pa je nezavisna vijećnica Nevina Miškulin čak predložila njeno skidanje s dnevnog reda. Vijećnici iz redova kluba IDS-HSU-HNS Alenka Verbanac, Renata Kiršić, Giuliano Kos kao i gradonačelnik Glavičić poduprli su studiju jer je smatraju dobrom i kvalitetnom stručnom podlogom prilikom donošenja drugih dokumenata na području turizma i prostorno planske dokumentacije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of