SAZNAJEMO

Ipak kreće gradnja pulskog islamskog centra. POZNATA JE I NOVA LOKACIJA

| Autor: Chiara BILIĆ
Mogući izgled budućeg islamskog centra

Mogući izgled budućeg islamskog centra


Kreće gradnja islamskog kulturnog centra u Puli! Medžlis Islamske zajednice Pula kupilo je koncem prošlog tjedna građevinsko zemljište u Šandaljskoj ulici u Šijani, preko puta Vibrobetona, gdje će graditi Islamski centar. Parcela je velika 16.727 četvornih metara.

"Zemljište se nalazi na lijepoj lokaciji te u blizini svih značajnih objekata u Puli. Sva potrebna infrastruktura se nalazi na samoj parceli. Kupnjom zemljišta i gradnjom Islamskog centra zadovoljavamo prijeko potrebni prostor za Medžlis Islamske zajednice Pula jer sadašnje prostorije ne zadovoljavaju potrebama muslimana grada Pule. Naravno, samom veličinom zemljišta zadovoljavamo i buduće naraštaje i njihove potrebe u budućnosti. U budućnosti moći će se izgraditi na kupljenom zemljištu različiti sadržaji koji budu potrebni kao što su škola Kur’ana, studentski dom, starački dom", kažu iz Mešihata, i dodaju da su u suradnji s Mešihatom Islamske zajednice u Hrvatskoj angažirali tim arhitekata koji će osmisliti budući Islamski centar u Puli.

"U sljedećih nekoliko mjeseci imat ćemo projekt Islamskog centra Pula i krenut ćemo s izgradnjom. Planirani rok za gradnju je dvije godine odnosno kako budemo mogli skupiti sredstva. Cijeli projekt (zemljište i Islamski centar) koštat će oko pet milijuna eura. Na nama je sada da u svojim mogućnostima sudjelujemo u životnom projektu svakog od nas", dodaju iz Mešihata i objašnjavaju da ne smije biti niti jedan musliman grada Pule, Rovinja, Vodnjana, Medulina, a da ne sudjeluje svojim donacijama u Islamskom centru Pula.

"Kad se svi mi odazovemo i sudjelujemo u projektu onda imamo pravo muslimane cijelog svijeta pozvati da nam pomognu sa svojim donacijama, poručuju iz Mešihata", rekli su iz Mešihata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater