NAKON OBJAVE POZNATOG SOMATOPEDA U GLASU ISTRE

Institucije i pedagozi ZA INICIJATIVU STANISLAVA PEHARCA ZA PULU GRAD SPORTA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Vjerujemo da će zahvaljujući iznimno bogatom dugogodišnjem iskustvu u radu i liječenju najvećih imena u svijetu sporta, inicijativa doktora Peharca biti uspješna, a mi ćemo kao Grad naravno podržati njegov hvalevrijedan čin, rekla je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci

 
 

Inicijativa svjetski poznatog somatopeda Stanislava Peharca za pokretanje akcije kojom bi se Pula proglasila gradom sporta za djecu, naišla je na plodno tlo. Naime, inicijativu su podržale kako institucije koje skrbe o razvoju sporta u gradu, tako i pedagozi koji se bave odgojem mladih Puljana.

Značajan iskorak

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci pozdravila je inicijativu koja je, kako je kazala, apsolutno na tragu dugogodišnjeg opredjeljenja pulske Gradske uprave da svojim sugrađanima omogući čim bolje uvjete za rekreacijom i bavljenje sportom.

"Unatrag nekoliko godina po tom je pitanju u Puli učinjen značajan iskorak, a investicije u sportske objekte i razvoj sporta općenito prelaze iznos od 100 milijuna kuna. Pula danas broji čak 35 sportskih igrališta i terena raspoređenih na 25 lokacija, a od značajnih investicija u sportsku infrastrukturu koje smo već proveli tu se prvenstveno ističu moderan kompleks javnih gradskih bazena, potom izgrađena multifunkcionalna igrališta na Vidikovcu, Pragrandeu, Valdebeku, tu su i ostali sportski objekti poput izgrađene sportske dvorane na Velom Vrhu, sportske dvorane talijanske škole, škole Kaštanjer, škole Vidikovac, škole Stoja, atletske staze na Verudi i cijeli niz drugih. Pored toga, Grad Pula preko Sportske zajednice financira 50-ak različitih sportskih klubova u kojima trenira preko 3.000 djece i koji zahvaljujući marljivom radu i trudu ostvaruju zapažene rezultate u različitim sportskim disciplinama i to od najranije dobi, od jedrenja, veslanja, košarke, rukometa borilačkih sportova i nizu drugih sportskih disciplina.", kazala je Puh Belci dodajući kako Grad podržava i namjerava podržavati apsolutno sve projekte i inicijative koje potiču fizički i psihički razvoj djece te promiču zdrav način života kod mladih naraštaja.

"Vjerujemo da će zahvaljujući iznimno bogatom dugogodišnjem iskustvu u radu i liječenju najvećih imena u svijetu sporta, inicijativa doktora Peharca biti uspješna, a mi ćemo kao Grad naravno podržati njegov hvalevrijedan čin", zaključila je.

Dvojbi nema ni predsjednik gradskog Saveza sportova Milan Sead Soldatić.

"Radi se o super vrijednoj inicijativi koju maksimalno podržavamo i sigurno ćemo se kao Savez odazvati i najavljenoj dražbi, odnosno okupiti poznate pulske sportaše kako bi dali svoj doprinos i aktivno sudjelovali u prikupljanju novca za financiranje bavljenja sportom mališana iz najsiromašnijih pulskih obitelji.", kaže Soldatić.

Da je inicijativa Slanislava Peharca vrijedna divljenja i to iz razloga što šalje poruku što je on, kao čovjek iz sporta i stručnjak, spreman osobno napraviti da bi sport dobio na važnosti i da bi grad dobio dodatnu vrijednost, mišljenja je i ravnatelj pulske Gimnazije Filip Zoričić.

"Istaknuo bih njegove dvije rečenice u kojima je sažeo svu važnost sporta i aktivnosti: najprije da bi uz natpis Pula grad prijatelj djece trebalo pisati 'Ovo je grad prijatelj djece koja se bave sportom' i 'Sport je zdravlje', a kao društvo i kao pojedinci sve smo bolesniji. Danas su mladi, ali i stariji, nažalost, sve više aktivni na mobitelima, slabo se krećemo i igrališta su nam prazna. Da bi se to promijenilo cijelo društvo treba biti na valu entuzijazma roditelja koji u mnogim sportovima prate svoju djecu gotovo do seniora, hraneći ih, prevozeći ih na treninge i utakmice i sportskih volontera u mnogim klubovima i sportskim udrugama. Sport je start za motiv i obratno i pokreće ne samo vitalne organe tijela već i društva. A time se nadovezujem na ovu drugu njegovu rečenicu da smo kao društvo sve bolesniji, tromiji, i fizički i duhovno", kaže Zoričić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini