JESEN STIŽE

Idućih nekoliko dana još ćemo uživati u babljem ljetu. Bit će sunčano i prilično toplo, no ZA VIKEND STIŽE CIKLONA…

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Lijepo sunčano vrijeme trebalo bi se nastaviti još nekoliko dana, sve do vikenda, kad ponovno dolazi do značajnije promjene uz pad temperature zraka, prognozira pulski meteorolog Mario Grabar.

- Rujan protječe u izuzetno lijepom vremenu. Svih deset prvih dana je sunčano i toplo, puno ugodnije nego što je bilo u kolovozu. Temperature su malo niže, ali ima nešto bure. Uglavnom, vrijeme je ugodno, a temperatura mora je visoka i iznosi 25 stupnjeva, veli Grabar.

Idućih dana prognozira nastavak toplog vremena uz dnevne temperature zraka od oko 28 stupnjeva. I dalje će biti nešto bure, noći će biti ugodne, a dani ipak topli i sparni.

- Idućeg vikenda doći će nova sredozemna, Genovska ciklona koja će utjecati na vrijeme kod nas. Krajem tjedna može se očekivati porast naoblake, zapuhat će jugo, uz nešto kiše i, najznačajnije, temperature će u subotu, nedjelju pasti za pet, šest stupnjeva. Bit će dosta promjenjivo i znatno svježije vrijeme, koje će se zadržati u drugoj polovici rujna. Vjerojatno će doći do novih prodora hladnijeg zraka i ciklona tako da u drugoj polovici rujna očekujemo dosta više kiše i svježije vrijeme, uz značajan pad temperature mora, pa i zraka. Možemo reći da će ljeto trajati do idućeg vikenda i time se poklopiti s kalendarskim početkom jeseni, kaže Grabar.

Hoće li more biti dovoljno toplo za kupanje u drugoj polovici rujna, pa i u listopadu? Pulski meteorolog kaže da će u drugoj polovici mjeseca biti sve manje uvjeta za kupanje i sunčanje.

- Polako ulazimo u pravu jesen. Temperatura mora vjerojatno i u listopadu neće toliko pasti, ali vani će biti znatno hladnije, promjenjivije, bit će naoblake.

Temperatura mora će vjerojatno ostati iznad 20 stupnjeva još dvadesetak dana, ali vanjska temperatura će biti oko 20 stupnjeva, uz više naoblake i svježije vrijeme tako da će kupanje biti samo za malo hrabrije, kaže Grabar.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini