PRESSICA

I SDP traži ostavku čelništva Kaštijuna. "ODLUČILI SU SE ZA OMERTU"

| Autor: Glas Istre
Sanja Radolović i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)

Sanja Radolović i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)


I SDP traži ostavku direktorice Kaštijuna Vesne Dukić. Podsjetimo, jučer je ostavku zatražilo pulsko Možemo.

"Zbog pokušaja zataškavanja eksplozije i požara boksa 2 te zbog katastrofalnih rezultata u gospodarenju otpadom, zbog čega plaćamo milijunske penale, tražimo ostavku Uprave Društva, njenog savjetnika te predsjednika nadzornog odbora Valerija Drandića. Od Miletića tražimo javnu ispriku građanima", poručila je Sanja Radolović, čelnica pulskog SDP-a.  

Danijel Ferić je iznio da je 28. svibnja u 15.20 protupožarno navalno vozilo JVP Pula izašlo na intervenciju, gdje je došlo do samozapaljenja materijala u boksu za sušenje broj 2 te se dim proširio na cijeli objekt.

- Tada su oštećeni elementi i poklopac boksa te ventilator za upuhavanje zraka koji se nalazi s vanjske strane boksa tj. bazena za sušenje smljevenog otpadnog materijala. Nakon uklanjanja poklopca sa spomenutog boksa radnici ŽCGO Kaštijun uz pomoću ''gajfera'' prazne boks od materijala, kako bi došli do opožaranog područja koji se i uspješno gasi te se nakon 7 sati vatrogasci vraćaju u postaju. Svi su sve znali, a nitko ništa nije znao, mogao bi se sažeti ovaj skandaloznih pokušaj zataškavanja eksplozije i požara na ŽCGO Kaštijun, rekao je Ferić.

- Na žalost politike transparentnosti u koju se zaklinju, tadašnji gradonačelnik Boris Miletić, zatim ''wannabe'' gradonačelnica Elena Puh Belci koja je rado otišla na požarište OŠ Veruda, ali ne i na ovo Kaštijuna, predsjednik nadzornog odbora Valerio Drandić i naravno direktorica Kaštijuna Vesna Dukić odlučili su se za omertu - zakon šutnje. Ipak se radi o petku, 28. svibnja, dva dana prije drugog kruga lokalnih izbora kad se odlučuje o izborima za gradonačelnika Pule i župana Istarske županije i sve negativne stvari trebaju se sakriti pod tepih, rekao je Ferić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum