DONACIJA ZA PULSKU PEDIJATRIJU

HVALE VRIJEDNA INICIJATIVA FACEBOOK GRUPE Iznajmljivači sa srcem darovali tri televizora za djecu u bolnici


Iznajmljivači sa srcem, Facebook grupa koje svoje apartmane besplatno nudi djeci sa zdravstvenim smetnjama, predvođeni Dalijom Brnić, donirali su jučer odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice tri televizora, s nosačima i antenama.

Kako nam je ispričala Brnić nedavno je bila prisiljene s djetetom provesti pet dana na pedijatriji, a kako je sin bio gripozan, morao je bolničke dane provoditi zatvoren u sobi, odnosno u dijelu gdje se hospitaliziraju bolesni, zarazni mališani.

Vozači velikog srca

- Pet dana proveo je ovdje, iako imam samo riječi hvale za sve djelatnike bolnice i odjela moram priznati da je bilo teško dijete zabaviti pet dana, da bude mirno i da može primati infuziju. Stoga mi je kada smo izašli na pamet pala ideja da dječjem odjelu doniramo televizore kako bi bolesni mališani mogli gledati crtiće, omiljene serije i tako im barem malo olakšati i skratiti bolničke dane, veli nam Brnić.

S obzirom na to da već godinama djeluje u Facebook grupi "Iznajmljivači sa srcem" u dogovoru s administratoricom svoju je ideju podijelila s drugim iznajmljivačima i ubrzo je prikupljeno dovoljno sredstva da se kupe tri televizora, antene i nosači. Njih je jučer iz Zagreba donio Tomislav Pavlović, predsjednik Udruge "Stari papir za novi osmijeh", a koja provodi i projekt "Vozači velikog srca". Kako nam je pojasnio dvije su grupe zapravo povezane na način da oni, sa svojim sanitetskim prijevozom, dovoze djecu s posebnim potrebama na more, u apartmane koje im "iznajmljivači velikog srca" doniraju za odmor ili pak skupljaju novce za karte ili benzin za one koji nemaju kako doći na more. Ni on jučer nije u Pulu stigao praznih ruku već, uz televizore, donio i vrećice pune poklona za bolesne mališane.

Sličnije domu

Donaciju i poklone jučer je, u ime odjela, primila doktorica Marinela Miletić Janjušević zahvalivši se na ovoj inicijativi ali i pohvalila projekt u kojem svi sudjeluju.

- Zahvaljujem se na donaciji u ime djelatnika odjela ali i djece koja će ovdje boraviti i vjerujem da će im ovi pokloni pomoći da barem malo zaborave na naša bockanja, preglede i da im bolnički dani prođu u atmosferi koja ih što više podsjeća na dom, kazala je doktorica. Kako nam je rekla trenutno na odjelu ima puno hospitalizirane djece, a puno je i komplikacija od gripe pa se mnogi od njih, koji su iz Pule, vode u dnevnoj bolnici i dva puta dnevno dolaze na kontrole.

Dodajmo na kraju kako nam je "iznajmljivačica sa srcem" Dalija Brnić kazala kako se ovaj hvalevrijedni projekt svake godine širi. Prije tri godine na području Istre bilo ih je tek troje, a već protekle sezone u njega se uključilo gotovo 40 privatnih iznajmljivača te pozvale sve koji to mogu da se uključe u projekt i daju svoje apartmane u lipnju ili rujnu obiteljima čija djeca imaju zdravstvenih problema, a ne mogu si sami priuštiti boravak na ljekovitom moru.(B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater