NAJNOVIJENE BUDI OTOK - BUDI DIV

HUMANITARNA AKCIJA ULJANIK ZA BOLJE SUTRA: Radionicom izrade broševa prikupljena pomoć za 284 obitelji


Cvjetove za žene i mašne za muškarce tamnoplave boje, koja simbolizira radno odijelo, odnosno trliš Uljanikovca, izrađivali su i Marko Alviž iz Stožera za obranu brodogradnje Uljanik, predsjednik radničkog vijeća Uljanika David Marsetić, sindikalisti Boris Cerovac i Fabrizio Kalčić, ali i brojni drugi volonteri

Čak 284 socijalno najugroženijih obitelji dobit će poklon bon za kupovinu od 300 kuna zahvaljujući humanitarnoj akciji Uljanik za bolje sutra. U sklopu te akcije jučer je u Dnevnom boravku Rojca održana radionica izrađivanja broševa za pomoć radnicima pulskog brodogradilišta koji nisu dobili plaću ili su dobili samo minimalac.

Cvjetove za žene i mašne za muškarce tamnoplave boje, koja simbolizira radno odijelo, odnosno trliš Uljanikovca, izrađivali su i Marko Alviž iz Stožera za obranu brodogradnje Uljanik, predsjednik radničkog vijeća Uljanika David Marsetić, predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, ali i brojni volonteri.

Najviše do sada

Nakon velikog koncerta koji je održan u prosincu na Portarati i akcije na Bunarini, kojom je djeci Uljanikovaca podijeljen 561 paket, organizatorice tromjesečne humanitarne akcije pod sloganom "Ne budi otok - budi div", novinarke Martina Pereša i Petra Fabian Kapov izrazile su zadovoljstvo brojnim donacijama te kazale da se na jučerašnjoj radionici prikupilo najviše novca do sada.

Napomenule su da roditelji koji za svoju djecu nisu podigli darove prilikom podijele na Bunarini, to mogu učiniti radnim danom u prostoru Udruge Ulika koja djeluje unutar brodogradilišta.

Marko Alviž kazao je da je ova akcija, koju su samoinicijativno pokrenule Petra i Martina, pomogla puno obitelji te da se nada da će se građani odazvati i na sljedeću radionicu u velikom broju.

Nastavlja se

Akcija se nastavlja sve do 4. ožujka, a radionice će se održavati jednom tjedno u terminima koji će se naknadno objaviti putem Facebooka. Minimalna donacija za broševe, koji će se uskoro moći naručiti i putem Facebook stranice Uljanik za bolje sutra, je 20 kuna. Organizatorice su napomenule da će se cvjetovi i mašne moći kupiti i na nekoliko lokacija u gradu te da će o tome javnost još informirati. Uljanikovcima i njihovoj djeci može se pomoći i uplatom na tekući račun HR1023600003513337765 otvoren u Zagrebačkoj banci ili pozivom na broj telefona 060 9005. (Ch. BILIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam