PREDSJEDNIK SDP-a U RODNOM GRADU

GRBIN U PULI: Podržavam Sanju Radolović i Danijela Ferića, ali ne zato što su moji kolege iz stranke

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Sanja Radolović i Peđa Grbin (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Sanja Radolović i Peđa Grbin (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


Pulski SDP danas je na gradskoj tržnici započeo s prikupljanjem potpisa za lokalne izbore u svibnju, a svoju podršku kandidatima izrazio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Pozivam sve Puležanke i Puležane, Istrijanke i Istrijane, kao i sve građane i građanke Hrvatske, da u sljedeća dva tjedna iskoriste svoje pravo glasanja i podrže kandidatkinje i kandidate za izvršnu funkciju u jedinicama lokalne samouprave, kazao je Grbin i dodao da su lokalni izbori izuzetno važni jer se njima odlučuje o budućnosti građana.

- Odlučujemo o tome kako će izgledati naši gradovi, općine i županija. Odlučujemo o tome kako će se uređivati naše ceste, voditi briga o našim školama, o našim bolnicama i domovima zdravlja. Zato izađite na ove izbore i podržite najbolje kandidate. U Puli, izbor je jednostavan. Kao Puležan naravno da podržavam Sanju Radolović za gradonačelnicu Pule i Danijela Ferića za župana Istarske županije. Za to imam više razloga - neki bi rekli da je jedan razlog to što su moji stranački kolege, ali nije. Prvi razlog je to što sam Puležan i Istrijan i što znam da i Puli i Istri treba nova energija, nova vizija, novi i bolji snovi i fer mjesta za život, rekao je Grbin.

Građane je na potpisivanje i podršku pozvala Sanja Radolović, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule. Kako ističe, prvotno poziva sve građane koje žele promjenu i snove u drugačijoj Puli.

- Ja ću samo reći da se nedostatak ambicije, vizije i snova vidi u svakoj pori ovog grada. Ja sanjam da napokon Puležani dosanjaju svoju rivu, da se industrija probudi u svojoj zoni, da naši građani treće životne dobi ne čekaju preko 10 godina smještaj u domu za starije i nemoćne. Sanjam također da Pula bude po mjeri za djecu, da ne piše samo figurativno na ulazu u grad da je naš grad prijatelj djece. Ja vjerujem da će se građani 16. svibnja sa mnom probuditi i da ćemo zajedno ostvariti moje, a i njihove snove, konstatirala je Radolović, nakon čega je razloge svoje kandidature za župana Istarske županije, a potom i ciljeve za budućnost boljeg grada, pojasnio i Danijel Ferić. Kazao je da se mnogo bolje živi u onim sredinama u kojima su dobili povjerenje građana, koji su prepoznali socijal demokratske zelene politike.

- Danas se nalazimo ovdje u Puli gdje se primjerice na mjesto u domu čeka 4.000 dana, dok se u Umagu čeka svega pet dana. Danas je Istra, Istra nejednakih šansi, stoga upravo ulazim u ovu kampanju sa sloganom "Za fer Istru jednakih šansi"- za sve, a ne samo za podobne. Drugi gorući problem koji ću riješiti osim domova za starije je pitanje naše ekološke bombe Kaštijun koja je štetna za zdravlje i okoliš naših građana. To će biti u fokusu mog interesa, naravno uz sve ostale teme poput razvoja gospodarstva. Vjerujem u podršku građana i da će ovo biti Istra jednakih šansi za sve, a ne samo one s "bonamentom" IDS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater