NAJNOVIJE


ROVINJ

Gradski vijećnici obišli dograđeni dio Doma za starije i nemoćne osobe „Domenico Pergolis“: DOGRAĐENI KAPACITETI ZA 65 NOVIH KORISNIKA

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Danas je za gradske vijećnike organiziran obilazak dograđene zgrade Doma za starije i nemoćne osobe "Domenico Pergolis" koji su, u pratnji gradonačelnika Marka Paliage i njegovih suradnika, obišli sve prostorije za čije je opremanje u tijeku postupak javne nabave. Obilazak je vodila ravnateljica Doma Kristina Laginja koja je vijećnicima predstavila nove smještajne kapacitete koje je rovinjski dom dogradnjom dobio. U suterenu su, rekla je, dograđene sobe za 24 osobe, korisnike dnevnog boravka, u prizemlju za 12 osoba i to pokretne stalne korisnike, na prvom katu su nove sobe za 17 osoba i to nepokretne stalne korisnike, a na drugom katu za još 12 osoba, stalne korisnike s Alzheimerovom demencijom.

U sklopu Dnevnog centra predviđen je prostor za dnevni boravak korisnika s mogućnošću da se poveže s prostorom polivalentne dvorane, dva prostora za dnevni odmor, garderoba i sanitarni čvor, prostor savjetovališta, čajna kuhinja i spremište.

Odjel za korisnike u prizemlju raspolagat će s 12 smještajnih jedinica, i to osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom i jednim dvokrevetnim apartmanom.

Svaka soba ima zasebnu kupaonicu. Pored navedenog u sklopu ovog odjela organizirani su i dnevni boravak za korisnike s čajnom kuhinjom, prostor za radnu terapiju, soba socijalnog radnika i spremišta. Na odjelu za nepokretne korisnike projektirano je osam dvokrevetnih soba i jedna jednokrevetna soba. Svaka soba ima kupaonicu, a u sklopu ovog odjela organizirani su također dnevni boravak za korisnike, soba medicinske sestre s WC-om za osoblje, čajna kuhinja, odjelna kupaona s ležećom kadom i spremišta. I konačno, Odjel za korisnike s Alzheimerovom i drugim demencijama raspolagat će s osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom sobom i jednim dvokrevetnim apartmanom uz prateće prostore.

- Građevina je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću te je predviđeno izvesti sve potrebne elemente pristupačnosti (ulaz, komunikacije, kupaonica, WC, šalter, soba, čajna kuhinja i dr.), rekla je ravnateljica Laginja.

Ukupna neto površina dograđene građevine iznosi dvije tisuće kvadrata, a procijenjena sredstva za realizaciju dogradnje iznose 30 milijuna kuna što uključuje građevinske radove, opremanje, projektantski i stručni nadzor. Cjelokupna investicija financira se na način da su Grad Rovinj i Istarska županija osigurali svaki po 50 posto potrebnih sredstava.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam