GETOIZIRANJE ILI MULJANJE?

Rovinjski vijećnik se žalio na sjednici zbog KAZNE ZA PARKIRANJE MOTORA - Paliaga: Zloupotrebljavate vijećnicu, A KAZNU MORATE PLATITI


Rovinjski vijećnik SDP-a Suad Salkić je na posljednjoj sjednici Vijeća tvrdio da je nedavno neopravdano novčano kažnjen zbog parkiranja motora na Valdibori. Salkić je bio prilično uznemiren zbog te kazne da je žučno negodovao na sjednici, a o slučaju se raspisao i na društvenoj mreži. Tamo je između ostalog napisao da će se žaliti sudu u Strasbourgu, dodavši "ako sam Bosanac, nisam getoizirani Indijanac".

Sukus Salkićevog negodovanja je u tome što je, kako tvrdi, bio parkiran svega pet minuta. Na sjednici Vijeća govorio je o neljubaznosti, bahatosti i nerazumijevanju djelatnika gradskih parkirališta koje, kako je istaknuo, na zanimaju potrebe stanovnika starogradske jezgre Rovinja.

- Građani se osjećaju kao u getu pod naletom osvajača. Sve se svelo na stroga pravila, kao da je u gradu 60 tisuća turista, zborio je s vijećničke govornice Suad Salkić, dodajući i kako se slijepo vjeruje djelatnicima komunalnog društva, a ne građanima koje se kažnjava. Zanimalo ga je kad će se s takvom praksom prestati i predsjednku Uprave Komunalnog servisa zamjerio što slijepo vjeruje nižerangiranom djelatniku koji ga je kaznio.

Čekam sud

 Kao bivši direktor Komunalnog servisa i kao sadašnji gradonačelnik Rovinja, vjerujem svojim ljudima, poručio je Marko Paliaga, optužujući pritom Salkića za zloupotrebu vijećničkog položaja.

- To što vi zloupotrebljavate ovu vijećnicu i vijećnički položaj i omalovažavate rad naših djelatnika, to ide samo vama na teret, poručio je Paliaga Salkiću, dodavši da svoju pošteno zarađenu kaznu mora platiti i tako s 80 kuna pomoći proračunu Grada i budžetu Komunalnog servisa.

Na to je reagirao Salkić, koji je na društvenoj mreži objavio i fotografije svog vozila i djelatnika Komunalnog servisa, rekavši da će kaznu platiti tek kad mu to sud odredi.

Burna polemika

S obzirom da je pogrešno parkirani skuter izazvao burnu polemiku koja se mogla svesti na pitanje imaju li gradski vijećnici u odnosu na ostale građane više prava po pitanju mjesta i dužine parkiranja, obratili smo se prozvanom direktoru Komunalnog servisa Želimiru Laginji.

- Naravno da smo svi jednaki pred propisima i zakonima. Točka. Naravno je također, i da vjerujem ljudima s kojim radim, bili oni više ili niže rangirani u poduzeću. I, naposljetku, želim naglasiti da uz "istinu" vijećnika i njegove fotografije, postoji i službeni zapisnik o samom događaju, iz kojeg je razvidno da je parkirano ne samo na pet minuta, nego gotovo dva puna sata, i to pogrešno, objasnio je direktor Komunalnog servisa Želimir Laginja.

Dodao je također da je fotografija vijećnika Salkića snimljena u trenutku nakon njegovog povratka automobilom na parkiralište, kao i da njegov moped nije bio parkiran u skladu s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

"Uz sve to, i prema našim službenim evidencijama, utvrđeno je da moped na parkirališnom mjestu nije bio samo pet minuta, već gotovo puna dva sata", rekao je Laginja, zaključivši da su tvrdnje Suada Salkića obična laž. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum