NAJNOVIJEZavršilo javno savjetovanje

GRAĐANI NEGODUJU ZBOG KONCESIJA: Inicijativa Volim Pulu zaprimila 185 primjedbi, svi se protive da pulske plaže idu privatnicima


Prije četiri dana završilo je e-savjetovanje, odnosno javno internetsko savjetovanje Grada Pule o Nacrtu prijedloga Odluke o donošenju Plana davanja koncesija za 2019. godinu i Nacrtu prijedloga Odluke o donošenju Srednjoročnog (trogodišnjeg) Plana davanja koncesija za razdoblje 2019. - 2021. godine. Svi zainteresirani građani imali su priliku točno mjesec dana upoznati se sa spomenutim planovima Grada i ujedno gradskoj upravi e-mailom dostaviti svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge. Povodom toga pristiglo je priopćenje inicijative Volim Pulu, koja smatra da je savjetovanjem javnost primjereno upoznata isključivo zahvaljujući njihovom djelovanju.

Kršio zakon

-Način na koji je to planirao učiniti Grad uobičajeno ukazuje na drastični nedostatak demokratskih standarda gradske uprave. Savjetovanje je organizirano usred praznika, bez službene javne rasprave, građanima su uskraćene konkretne informacije i odgovori na pitanja o posljedicama dugogodišnjeg koncesioniranja. Umjesto da napore usmjeri u dodatno informiranje javnosti, Grad ih je usmjerio na obračunavanje s građanima koji su se usudili propitivati javni interes predloženog plana. Savjetovanje putem interneta trajalo je minimalnih, zakonom propisanih 30 dana. Inicijativa Volim Pulu zamolila je sugrađane da kopije primjedbi upućenih na e-mail adrese Grada proslijede i na adresu Inicijative. Zaprimili smo 185 primjedbi kojima se izražava negodovanje predloženim planovima. Neke primjedbe u potpisu imaju jednu osobu, dok mnoge imaju više potpisa, stoji u priopćenju Inicijative.

Na Facebook stranici Volim Pulu objavili su, kažu iz Inicijative, neke od pristiglih komentara da bi ih svi mogli vidjeti. Dodaju da su ponosni na svoje sugrađane koji su se "potrudili obrazložiti svoje protivljenje", te da "nema nikakve dvojbe koliko im je pitanje javnih gradskih plaža važno".

-Pozivamo Grad da odmah obavijesti javnost o ukupnom broju pristiglih primjedbi te da ih sve učini dostupnima javnosti da bi svi koji su ih slali bili sigurni da su njihove primjedbe zaprimljene i uzete u obzir, ističu.(Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam