„ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!“

Grad Pula podijelit će građanima 190 komada sadnica voćaka za okućnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


U sklopu nacionalne akcije sadnje stabala - „Zasadi stablo, ne budi panj!“, koja se održava tijekom studenog 2021. godine, Grad Pula je osigurao 190 stabala voćaka. Građanima su na   raspolaganju trogodišnje voćke i to 70   komada maslina, 60 stabala smokvi, 45 sadnica nara te 15 sadnica cijepljenog lješnjaka, sve za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova.

Građani grada Pule za dodjelu stabala voćaka mogu se prijaviti na e-mail Udruge za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” (istarska@zasadistablonebudipanj.hr)te zatražiti jedno stablo po vlastitom odabiru, od ponuđenih i dostupnih voćaka. U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon. Zahtjeve je moguće podnositi na navedeni e-mail do 30. studenog 2021. godine ili do podjele svih dostupnih 190 sadnica.

Građani koji putem e-maila upućenog Udruzi za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” iskažu interes za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova bit će obuhvaćeni popisom koji će Udruga dostaviti Gradu Puli, a stabla voćaka građani će moći preuzimati u gospodarskom dvorištu Hercuanee u Valmadama od početka prosinca nadalje, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni putem mrežnih stranica i medija. Pri preuzimanju stabala bit će nužno pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite.

Osim podjele stabala voćaka građanima za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, u okviru akcije sadnje stabala, tijekom narednog razdoblja Grad Pula će saditi stabla i na javnim zelenim površinama - novouređenom parkiralištu u Šijani, što će dodatno doprinijeti povećanju zelenog fonda grada, zaštiti i očuvanju okoliša kao i neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida, priopćili su iz Grada Pule.

U posljednjih desetak godina na području Pule posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se značajno smanjila emisija ugljičnog dioksida i ugljični otisak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater