NOVAC NEĆE PROPASTI

Grad Pula ipak namjerava iskoristiti silne EU milijune od projekta Mehanika, ALI ZA JEDAN DRUGI PROJEKT

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)

Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)


Nakon raskida Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte "Mehanika - polivalentni centar", na inicijativu gradonačelnika Filipa Zoričića sredinom srpnja u Zagrebu je održan sastanak na kojem su predstavljeni razlozi odustajanja od realizacije projekta "Mehanika - polivalentni centar" te želja i inicijativa da EU sredstva ostanu u Puli i da ih se preusmjeri na druge projekte, konkretno - Sveučilište, javljaju danas iz Grada Pule.

- Kao optimalno rješenje predloženo je raspisivanje novog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za fazu II projekta "Prenamjena bivše Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta", čime bi se obuhvat projekta proširio na cijelu zgradu bivše Mornaričke bolnice te ukupno obnovilo 10.500 četvornih metara korisne površine i trajno riješili ograničeni prostorni uvjeti djelovanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ističu iz Grada.

Ukupni troškovi projekta "Prenamjena bivše Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta" prema procjeni iznose 55.665.235 kuna. U okviru prvog poziva prijavljeni su ukupni troškovi projekta u iznosu od 21.912.912 kuna, a dodijeljeno 13.706.056,15 kuna. Ukupna vrijednost troškova II faze realizacije projekta iznosi 33.752.323 kune.

- Od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 17. rujna Grad Pula zaprimio je očitovanje u kojem nas izvješćuju da se nakon zaprimanja suglasnosti Ministarstva financija, najkasnije krajem studenog 2021. godine planira raspisati novi Poziv za fazu II uređenja bivše Mornaričke bolnice u iznosu od 30.000.000 bespovratnih kuna, čime bi se gotovo u potpunosti iskoristila bespovratna sredstva alocirana urbanom području Pula. Početak je ovo odlične i konkretne suradnje nove uprave Grada s Vladom i ministarstvima na ključnim i kapitalnim projektima važnima za razvoj Pule. U tom kontekstu očekujemo skori i brzi susret s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom u Puli na temu Muzila, Valelunge i ostalih pitanja, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum