NAJNOVIJEAKTUALNO

Gospodarski savjet Politehnike Pula donio zaključak – ZA Uljanik!


Gospodarski savjet Politehnike Pula jučer je održao svoju 8. sjednicu u čiji sastav je ušao novi - 25. član, tvrtka iz Labina MCZ, koju je predstavio direktor Kristian Krpan. Obzirom da su u tijeku upisni rokovi voditelji i zamjenik voditelja pojedinih studijskih programa na Politehnici, profesor dr.sc. Božo Smoljan, te predavači dr.sc. Barbara Marušnik i Milenko Jokić, još su jednom članovima Gospodarskog savjeta predstavili sve programe koji se mogu studirati na Politehnici Pula, kako bi ih podsjetili da svoje zaposlenike mogu doškolovati na sva četiri studijska programa koje Politehnika Pula izvodi. Također je predstavljen i projekt opremanja Centra kompetencija za Mehatroniku koji je započeo nabavkom dijelova opreme iz pojedinih europskih i nacionalnih fondova u kojima Politehnika sudjeluje.

Od gospodarstvenika je zatražena pomoć za dovršavanje građevinskog uređenja prostora kako bi se laboratorij u sklopu Centra mogao staviti na raspolaganje studentima i nastavnicima početkom akademske 2019./2020. godine. Na sjednici je predsjednik Savjeta, ujedno i voditelj cjeloživotnogManagement Programa, Alan Šišinački izvijestio o realizaciji tog vrlo uspješnog pilot programa, te najavio kako će se isti uz određena poboljšanja redovito izvoditi dva puta godišnje, na Politehnici Pula a u pripremi je i daljnji razvoj ovog programa.

Na kraju sjednice, članovi Gospodarskog savjeta Politehnike Pula osvrnuli su se na trenutno stanje u Uljaniku, nakon čega je kroz diskusiju formiran zaključak:

"Politehnika Pula kao visokoškolska ustanova, uz potporu jednog od svojih ključnih tijela – Gospodarskog savjeta, daje svoj glas za opstanak Uljanika, ne tražeći krivca za trenutno stanje, već sagledavajući povijest, tradiciju i potrebu da se i u budućnosti na ovom području, čijem je razvoju doprinijela baš industrija na čelu s Uljanikom, mora razvijati brodogradnja sa svim svojim pozitivnim društvenim utjecajima. Sigurno je to potrebno organizirati na principima održivog razvoja, ujedno omogućavajući budućnost i razvoj obrazovnih institucija u Istarskoj županiji kao što su Politehnika, stručne srednje škole, kao i svima koji svoju budućnost vide u području znanja, novih tehnologija, povezanosti sa cijelim svijetom. Zbog svega toga, sa Politehnike Pula veliko ZA Uljanik!" (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam