MARULIĆEVA 12

GODINAMA IM SE DIZALO UČESTALO KVARI: Kad lift ne radi, nepokretni stanar s petog kata Zoran Peruško NE MOŽE IZAĆI IZ ZGRADE

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Stanari uz ugovor nisu dostavili i potrebne potpise, a EKI bez potpisa ne može krenuti u opsežnu rekonstrukciju lifta koja košta 78.750 kuna, kaže direktor EKI inžinjeringa Eduard Cinkopan * Ono što tražimo utemeljeno je u zakonu jer je stvar hitna i važna za zgradu, tvrdi predstavnica stanara Vesna Kovačević Fras

Stanari šestokatnice u Marulićevoj 12 požalili su se redakciji da se dotrajali lift u njihovoj zgradi, unatoč učestalim popravcima, kvari svakih nekoliko dana, a da upravitelj, tvrtka EKI inžinjering, odbija potpisati ugovor sa servisom Paić koji bi obavio trajnu rekonstrukciju dizala. Međutim, priča direktora EKI inžinjeringa Eduarda Cinkopana je suprotna: kaže da mu stanari nisu dostavili potpise potrebne za realizaciju tog posla.

Predstavnica stanara Vesna Kovačević Fras navodi da u zgradi s 36 stanova žive obitelji s malom djecom i ljudi s posebnim potrebama. Oni su najveće žrtve u ovoj priči. Jedan od njih je Zoran Peruško, koji se zbog cerebralne paralize kreće u kolicima i bez lifta ne može napustiti stan na petom katu.

Jučer smo ga posjetili: živi sam i da nema osobnog asistenta Vojina Đukića, koji mu svakodnevno pomaže od 9,30 do 15 sati, teško bi obavljao svakodnevne poslove. Usprkos tjelesnom invaliditetu, ovaj vedri Puljanin bavi se boćanjem i vrlo je aktivan, međutim, kad lift ne radi, prisiljen je ostati u stanu cijeli dan. Kaže da su prvi problemi s liftom počeli 2010. No, u stanu ima još jedan velik problem: s fasade mu već deset godina prodire vlaga u dnevni boravak zbog čega je jednom zaradio upalu pluća. Iako se obraćao nadležnom upravitelju, problem još nije riješen.

Predstavnica stanara objašnjava da se lift često kvari i popravci su samo privremeno rješenje.

- O svemu je uvijek obavještavan upravitelj zgrade. Zgrada u Marulićevoj 12 hitno treba trajan i kvalitetan popravak lifta. Takav popravak, koji obavlja ovlaštena osoba, uobičajen je, koristan i nužan, s garancijom za koju nije potreban poseban uvjet, kaže Kovačević Fras te napominje da na zajedničkom računu zgrade ima dovoljno sredstava.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of