(M. MIJOŠEK)
U ponedjeljak, 9. prosinca, od 10 do 12 sati u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ Gastro punkt održava se prvo od tri "Gastro jutra na 1. katu i najlipšen markatu". Demonstrirat će se izrada i na degustaciju ponuditi pljukanci s umakom od kadulje i maslacem, sa sotteom od boškarina ili šugom od friških gljiva. Sljedećeg ponedjeljka, 16. prosinca, pripremat će se pečenje od boškarina, a 23. prosinca buzara od pedoča.
Posjetitelji će tri ponedjeljka zaredom imati priliku pogledati domaće ugostiteljske virtuoze na licu mjesta, u kužini s traveršon, koji će pripremati jednostavna, pristupačna i relativno brza jela od lokalnih proizvoda. U tri Gastro jutra sudjelovat će osam ugostitelja: restorani El Pulari, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera, Šurida i Škuža, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta i slastičarnica Fortuna. Manifestaciju zajednički organiziraju Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženje obrtnika Pule, Turistička zajednica Pule i Tržnica.