LUKSUZ NA VERUDELI

FOTO / Pogledajte najdetaljniju galeriju novog hotela Brioni. Očekivalo se mnogo, a očekivanja su čak i nadmašena

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ


Sutra, 5. svibnja, upravo na Dan grada Pule otvara se kompletno obnovljeni Grand Hotel Brioni.

Manuela Kraljević, članica Uprave Arena Hospitality Groupa (AHG) kaže da im je već za 12. svibanj najavljena visoka popunjenost jer im dolaze korporativni gosti iz Hrvatske i inozemstva koji bi trebali popuniti gotovo svih 227 luksuznih soba obnovljenog hotela.

- Očekujemo da će Grand Hotel Brioni raditi čitave godine i da ćemo tako osigurati siguran posao za 230 radnika. No, ovo nije konačna brojka jer i dalje zapošljavamo osoblje u odjelu hrane i pića, veli Kraljević.

Hotel koji će 26. srpnja proslaviti 50 rođendan sada doživljava svoju drugu mladost i nakon 35 godina skida s trona Park Plaza Histriju kao najluksuzniji pulski hotel. Grand Hotel Brioni se vraća na vrh hotelsko-ugostiteljske ponude Pule, gdje je bio od 1972. do 1987.

Nekadašnji jedini hotel A-kategorije sada dobiva četiri zvjezdice i donosi gostima, ali i Puljanima, vrhunske gastronomsko-ugostiteljske usluge, ali i usluge zdravlja i ljepote te prostorije za poslovne susrete. Carstvo je to hedonizma na tri etaže plus tri etaže smještajnih kapaciteta.

Na stari dobro znani hotel Brioni najviše asocira vanjski izgled i odlično da je zadržan jer kod Puljana izaziva brojne emocije i sjećanja za mlađe dane. Iznutra je promjena najuočljivija. U podnožju hotela, gdje su brojni Puljani proslavili maturu ili se vjenčali, danas je SPA i wellness Gemma di Brioni. Prostire se na dvije etaže i zauzima čak 1.300 četvornih metara. Riječ je o uslugama koje donose u Pulu neviđenu razinu kvalitete takvih sadržaja: unutarnji bazen i jacuzzi, saune s velikim izborom temperatura i čak šest soba za posebno aromatizirane tretmane. Tu je i relax soba sa zidom soli, a bit će dostupno više od 11 raznih masaža. Vanjski infinity bazen na rubu litice dugačak je oko 60 metara - impresivan!

Sobe hotela su sada prostranije i luksuznije, a suite se prostiru na 50 četvornih metara. Restorani i ugostiteljski objekti podižu ljestvicu usluge i ponude u odnosu na ostale objekte Arena Hospitality Groupa. Njihova imena su pomno odabrana i nedvojbeno asociraju na grad u kojem je hotel smješten - Brioni Forum, Brioni Giardini i Brioni Lungo mare.

Ali hotel ima još puno detalja koji se polako otkrivaju u obilasku: od galerije radova recentnih istarskih umjetnika preko brojnih asocijacija na antičku Pulu do ostakljenih prostorija s ponudom istarskih delicija koje gosti mogu samostalno odabirati i plaćati po odlasku.

Hotel se prostire na površini od 21.000 četvornih metara, a AHG je u njegovu obnovu uložio 34 milijuna eura. U podnožju zdanja nekoliko je modularnih soba za sastanke i događaje, a koji se mogu pretvoriti u jednu veliku konferencijsku dvoranu kapaciteta do 200 ljudi.

Obnovom je Grand Hotel Brioni dobio novo kvalitetnije ruho, ali i dalje je dostupan Puljanima da tu obilježe svoje važne životne događaje, kako je to bilo proteklih pola stoljeća. Oni koji planiraju otići samo na kavu neka računaju da je cijena od 16 kuna za Illy espresso posve primjerena usluzi, ambijentu i pogledu.

Podsjetimo, Hotel Brioni otvoren je 26. srpnja 1972. da bi primio 150 filmskih radnika iz čitavog svijeta, sudionika 19. festivala jugoslavenskog igranog filma, a koji je počeo istog dana u pulskoj Areni. No, već nakon dva dana Glas Istre je izvijestio da je nedovršen hotel tek 28. srpnja ponudio hranu gostima, što ranije nije mogao ispuniti zbog kronične nelikvidnosti hotelskog poduzeća Veruda. Hotel je tada izgradilo građevinsko poduzeće Istra prema projektu arhitekta Milana Kušana. Nakon ovog teškog početka Glas Istre je pisao da je Brioni postao jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji u kojem su, na početku, boravile filmske zvijezde i američki turisti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater