DANAS NA KAROLINI

FOTO / MEMORIJAL ŠIME BUZOV: U natjecanju prometnih policajaca u vožnji spretnosti pobjedu odnijeli istarski policajci

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Denis Brajković iz PU istarske, koji je titulu najboljeg ponio i 2019. godine

| Autor: Glas Istre


I ove je godine, uoči Dana policije, na pulskoj Karolini, podno velebne Arene, održan Memorijal Šime Buzov, jedanaesto po redu natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Natjecanje je održano u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska.

Natjecanje od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Nakon minute šutnje za stradalog kolegu, policijski službenici su pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Denis Brajković iz PU istarske, koji je titulu najboljeg ponio i 2019. godine. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Bosancu iz PU požeško-slavonske, dok je treći bio Daniel Tonković iz Mobilne jedinice prometne policije.

U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU istarske (Denis Brajković i Pejo Mandir). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Daniel Tonković i Andrej Pavić), a treća je bila ekipa PU krapinsko-zagorske (Vinko Pavić i Kristijan Osredečki).

Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručila je Josipa Buzov, supruga tragično poginulog Šime Buzova.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini