NAJNOVIJEFilmska pljačka

Spektakularno uhićenje u Istri: Pali pljačkaši ŠEIKOVOG BLAGA VRIJEDNOG TRI MILIJUNA EURA IZ DUŽDEVE PALAČE

foto MUP

U spektakularnoj akciji policije u Istri i Zagrebu ove srijede uhićena su četvorica hrvatskih državljana osumnjičenih za filmsku pljačku tri milijuna dolara vrijednog blaga iz privatne kolekcije koje je u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji izložio katarski šeik Hamad bin Abdullah Al-Thani.

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana iz siječanjske pljačke u Veneciji pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER.

Za njim je raspisana međunarodna potraga i od strane Švicarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Baselu tijekom izložbe "Baselworld 2011", objavio je danas MUP. 

Nakon višemjesečne intenzivne suradnje s talijanskom policijom (Polizia di Stato) hrvatska policija uhitila je četvoricu osumnjičenika 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka koji se dovode u vezu s krađom nakita višemilijunske vrijednosti iz Duždeve palače.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika koja je bila izložena u Palači pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko 2 milijuna dolara.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također po europskom uhidbenom nalogu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. (Vanja Vesić)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike