ekskluzivno

FOTO / NISU ZNALI ŠTO SE SPREMA: Pogledajte fotografije pulske posade koja je doživjela havariju, snimljene prije tri dana kada su kretali na more

| Autor: Glas Istre


Posada jedrilice Canarino Furioso II, koja je noćas imala havariju 17 milja od Pule, otišla je iz grada za Pesaro prije tri dana, 4. svibnja.

Glas Istre ima ekskluzivne fotografije posade prije nego što su krenuli. Na brodu je atmosfera bila vesela, nisu naravno znali što se sprema. Srećom, na koncu nitko nije teže stradao.

O nesreći se oglasilo i Ministarstvo mora:

"Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja 2022. u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade.

U koordiniranu akciji spašavanja uključeni su MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich".

Uslijed prevrtanja jedrilice tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, radi čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja.

Na mjestu pomorske nesreće tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda "Tzarevich". Dvije osobe koje su se nalazile u "zračnom džepu" trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu.

U ranim jutarnjim satima svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti od strane hitne medicinske pomoći."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater