DANAS ODRŽANO TESTIRANJE

DVOJE OTPALI, DVIJE PROŠLE: Ime nove pulske pročelnice za kulturu bit će poznato do kraja tjedna

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Emina Popović Sterpin i Irena Boljunčić (gore), Zoran Tomaić i Sara Berčić (dolje)

Emina Popović Sterpin i Irena Boljunčić (gore), Zoran Tomaić i Sara Berčić (dolje)


Emina Popović Sterpin i Irena Boljunčić potvrdile su nam da su prošle pismeno testiranje i pozvane su na intervju u Grad Pulu za radno mjesto pročelnice za kulturu i razvoj civilnog društva. Ostalih dvoje kandidata, Zoran Tomaić i Sara Berčić nisu prošli.

Iz Grada su najavili da će ime odabrane kandidatkinje biti objavljeno do kraja ovog tjedna.

Popović Sterpin i Boljunčić su bile kandidatkinje i na natječaju od prije tri tjedna koji je naprasno poništen neposredno prije početka testiranja kandidatkinja, 26. srpnja, te je ubrzo raspisan novi s dopunjenim kriterijima, u kojem se tražila i dostava plana i programa rada za razdoblje od 2023. do 2030. godine.

Sara Berčić i Zoran Tomaić nakon pismenog testiranja nisu pozvani na intervju, pa su automatski ispali iz utrke za pročelnika ili pročelnice za kulturu. Intervju se provodio samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 posto ukupnog broja bodova na testiranju.

Podsjetimo, Emina Popović Sterpin poznata je kao glavna producentica Sajma knjige u Istri, Irena Boljunčić kao predsjednica Europske mreže nezavisnih kulturnih centara, Sara Berčić kao bivša novinarka TV Nove i honorarna djelatnica Teatra Naranča a Zoran Tomaić kao pjevač, tenor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini