SUPRUŽNICI PREVARANTI

Dragan Ćosić iz Fažane prisjeća se kako je postao žrtva Sanje i Igora Vučković: "RADILI SMO ZAJEDNO U PEKARI. SANJA JE BILA U DRUGOM STANJU. PRISTAO SAM IM POMOĆI..."

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Dragan Ćosić iz Fažane jedna je od žrtava supružnika Vučković koji su pobjegli iz Pule i Hrvatske nakon što su prevarili 20 do 30 ljudi, a prije nego što su optuženi na zatvorske kazne.  

Donedavno se nije znalo gdje su, sve dok svjetski mediji nisu prenijeli priču njezine kćeri koju je budući suprug, američki nogometaš, zaprosio na stadionu u Minnesoti u SAD-u.

Ćosić nakon 21 godinu i dalje otplaćuje kredit koji je podignuo kako bi pomogao tadašnjim kolegama i prijateljima Igoru i Sanji Vučković. Mnogo je puta zbog ove situacije, kroz sve ove godine, bio u većim financijskim problemima i komplikacijama. Trenutno radi u Komunalcu Fažana, ima invaliditet desne ruke, a preostalo mu je da isplati još 140.000 kuna kredita, od prvotnih pola milijuna kuna.

Dragan nam priča da je od 2000. do 2016. godine u jednoj pekari. radio noćnu smjenu, ukupno po 15 do 16 sati, a sve kako bi mogao isplaćivati kredit u koji su ga oni uvukli.

Ćosić nam dalje priča da je dobio sa suda listu prevarenih osoba na kojoj je bilo čak oko 20 do 30 ljudi. Začudio se koliko je osoba bilo, a među njima je prepoznao samo Sanjinu sestru, jednu kolegicu i još jednog čovjeka. Ali oni su se uspjeli riješiti kredita jer su, kaže, prodali neke zemlje što su imali. Napominje i da je jedna od prevarenih žena zbog cijele situacije svojevremeno čak završila na psihijatriji.

- Prije dvadeset i više godina radili smo zajedno u pekari. Sanja je bila u drugom stanju, nije imala dobar prosjek plaće, pa nije bila kreditno sposobna i pristao sam im pomoći. Ubrzo nakon toga sve je krenulo nizbrdo. Sanja je stvarno plaćala kredite, ali Igor se zeznuo i zadužio kod kamatara koji su ih onda ganjali i stvarali im probleme, priča Ćosić, pa nastavlja da su oni zbog toga na ljeto 2000. godine pobjegli iz Pule. Pritom su brojne kolege i prijatelje ostavili u velikim financijskim problemima.

Kako saznajemo iz naših izvora, četveročlana obitelj Vučković trenutno živi itekako dobro u Oregon Cityu, gradu smještenom pokraj Portlanda u SAD-u. Vlasnici su skupocjenih automobila i žive u raskošnoj kući, dok im istovremeno kredite u gradu iz kojeg su pobjegli otplaćuju osobe koje, zbog njih, jedva krpaju kraj s krajem.

Naime, supružnici Vučković su 2012. godine osuđeni za ukupno 13 kreditnih aranžmana kojima je oštećeno petnaest osoba koje su ili podizale kredit na svoje ime, a za njih, ili su pak bile jamci na koje je na koncu pao sav teret otplate jer Vučkovići nisu uopće otplaćivali rate kredita. Ti krediti su podizani u riječkoj poslovnici PBZ-a, pulskim poslovnicama Zagrebačke banke, Hypo Alpe Adria banke, Istarske kreditne banke Umag i Raiffeisen banke.

U presudi je navedeno da su supružnici u samo četiri godine uspjeli ostvariti vrlo veliku imovinsku korist realizacijom čak 24 kredita. No kazneni progon za veći broj kredita ostvarenih od 1998. do 2002. bio je obustavljen zbog zastare, a ostala su ona kaznena djela koja su počinjena 2002. i 2003. te je sud smatrao da je riječ o jednom produljenom kaznenom djelu prijevare.

Više ovoj temi pročitajte ovdje: https://www.glasistre.hr/pula/nakon-jedne-objave-na-instagramu-slucajno-se-saznalo-gdje-je-pulska-obitelj-koja-je-davno-pobjegla-iz-hrvatske-od-zatvora-danas-oni-zive-americki-san-a-20-ak-ljudi-koje-su-prevarili-ostavili-su-u-dugovima-737646

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini