BIVŠI RAVNATELJ LUP-a

Donald de Gravisi o ručkovima i večerama: "DALIBOR BRNOS JE SMIJEŠAN ČOVJEK"

| Autor: Marcello ROSANDA
Dalibor Brnos / Donald de Gravisi

Dalibor Brnos / Donald de Gravisi


Naravno, upitali smo i samog Donalda de Gravisija o čemu se radi u slučaju optužbi da je izmišljao poslovne ručkove i večere.

De Gravisi je svoj odgovor počeo napadom na Dalibora Brnosa, novog ravnatelja Lučke uprave Pule (LUP), koji ga je naslijedio na toj poziciji i koji je prijavio sumnjivo trošenje reprezentacije.

"Dalibor Brnos je smiješan čovjek. Kaznena prijava po osnovi reprezentacije protiv mene je vrhunac njegove karijere u Lučkoj upravi. Bilo bi mu pametnije da se bavi lučkim poslovima u unaprjeđenju luke i našeg grada Pule, nego da se za vrijeme radnog vremena bavi privatnim nekretninskim poslovima i smiješnim prijavama. Tako će opravdati plaću koju prima. Rezultat njegovog rada nakon dvije i pol godine ravnateljstva je jednak nuli. Sve što je učinjeno u smjeru razvoja i napretka rezultati su isključivo mog tima i mene. Dvije godine sam ga upozoravao (Brnosa, op.n.) da poduzme mjere naplate u slobodnoj zoni, jer oštećuje proračun i firmu, pa sam dobio otkaz. Iz tog razloga neka sve institucije naprave svoj posao, pa će se u konačnici vidjeti tko je tko i tko je koliko napravio za naš grad", kazao je De Gravisi.

Ova kaznena prijava nije novost, budući da je još početkom godine Brnos izjavio da je utvrdio niz nepravilnosti u radu Donalda de Gravisija. Točnije, jedna od tih nepravilnosti tiče se i Slobodne zone luke Pula. De Gravisi, naime, tvrdi da je Brnosu govorio da neki ljudi unutar te zone nemaju koncesiju, da mora pokrenuti postupak naplate, da skladištenja koja daje Luci Pula mora naplatiti, a da ovaj ništa od toga nije napravio.

Podsjetimo, De Gravisi je početkom ove godine dobio otkaz s mjesta voditelja Slobodne zone luke Pula, a do prije otprilike dvije i pol godine bio je i dugogodišnji ravnatelj Lučke uprave Pula. Nakon njega je na to mjesto došao aktualni ravnatelj Dalibor Brnos. De Gravisi je tada govorio da je uvjeren u scenarij po kojem iza svega stoji župan Boris Miletić, budući da je Lučka uprava Pula pod njegovom ingerencijom jer je njen osnivač Županija.

Konkretno, kako je tada objašnjavao Brnos, De Gravisijevo dojučerašnje radno mjesto je ukinuto u novoj sistematizaciji, pa je on proglašen viškom. Nakon toga se, ne bi li pokušao spasiti radno mjesto, učlanio u Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, no taj je pothvat neslavno završio te se, prema posljednjim informacija, on sada spori s LUP-om oko svog radno-pravnog statusa.

Kako bilo, povijest se očito samo ponovila, budući da je De Gravisi učinio istu stvar svojem prethodniku. On je kao ekonomist po struci 2008. na čelu LUP-a zamijenio Mladena Černija, inženjera pomorskog prometa, te mu nakon šest mjeseci uručio izvanredni otkaz ugovora o radu. "Jer je djelovao protiv mene i LUP-a", kazao je tada, te mu ukinuo radno mjesto u novoj sistematizaciji pa je ovaj postao - višak.

Inače, De Gravisi je bio dugogodišnji istaknuti član IDS-a, nekada prije i tajnik za financije u toj stranci. Prije ravnateljevanja LUP-om 2008. godine bio je zaposlen u Istarskoj razvojnoj agenciji, koja je bila poznata kao politički inkubator i odskočna daska za mlade IDS-ovce. Međutim, ljubav između De Gravisija i IDS-a pukla je u nekom trenutku prije posljednjih lokalnih izbora kada ovaj napušta stranku i postaje gorljivi neprijatelj svog dojučerašnjeg kolege Borisa Miletića, za kojeg se, kako je govorio, nada da je postao politički mrtvac.

Podsjetimo još za kraj i da je De Gravisi za naš list priznao, a i poznata je stvar, da je pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću pomagao u izbornoj kampanji dok je još formalno bio u IDS-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of