OD DANAS

DOĐI U GRAD! - VIENI IN CITTA!: Izložbe, jazz i dobra hrana

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


U galeriji HUiU večeras u 18 otvara se izložba Mirka Ilića „Iz povijesti ljudske gluposti – dizajnerska povijest svijeta“, a u 21 sat u Makini izlaže fotoreporter Glasa Istre Dejan Štifanić

Nastavlja se gradski program Dođi u grad! - Vieni in città! kojim gradska uprava namjerava oživjeti središte grada nakon turističke sezone.

Danas će se od 17 sati u Ulici Sergijevaca 49 i 51 (bivši Oviesse) predstaviti Udruga za promicanje i očuvanja zdravlja Procvat zdravlja. Počinje i novi program Vino i galerije! u sklopu kojeg će građani imati priliku razgledati postav Gradske galerije Motika, Makina, ateljea Legović, Artstudija i ULIKS-a. Ispred galerija predstavit će se domaći vinari Teraboto, Kalavojna, Benazić, Diković i Dobran.

Marina Orsag na Forumu

Nadalje, u 19 sati najavljeno je otvorenje izložbe Sanje Pereša Macuka u galeriji Hermana, a u isto vrijeme u galeriji HUiU bit će otvorena izložba Mirka Ilića pod nazivom „Iz povijesti ljudske gluposti – dizajnerska povijest svijeta“. Izložba fotoreportera Glasa Istre Dejana Štifanića otvara se u Makini u 21 sat.

Živo će biti i na Trgu sv. Tome na kojem će, od četvrtka do subote, od 17 do 21 sat desetak izlagača predstavljati svoje rukotvorine. Od 18 sati u Kandlerovoj nastupa Sterpin Connection Jazz Quintet, dok će publiku na Forumu u 19 zabavljati stand-up komičarka Marina Orsag.

Sutra, 15. listopada, uz Radio uživo i rukotvorine, u Ulici Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Udruga cerebralne paralize Istarske županije. Forum je rezerviran za sport i ples u izvedbi plesnog studija Saltatrix u 17, te KBK Planet sport u 18 sati. Na Trgu sv. Tome i sutra od 18 sati nastupa jazz skupina Just friends quartet. Sat i pol poslije, u 19.30 na Giardinima, nastupa DJ Filjo, a u isto vrijeme Surfers de Lounge na Danteovom trgu.

Radionice keramike

Program u subotu započinje u jutarnjim satima uz Radio uživo i predstavljanjem Udruge ACT Hrvatska u 10 sati u bivšem Oviesseu, dok najmlađe u isto vrijeme na Portarati očekuje prigodni program Udruge Birikina.

Na Trgu sv. Tome u 11 sati najavljen je dijalog s aktualnom temom stambene politike za mlade, nakon čega u 12.30 slijedi nastup alternativnog benda Freaktion. Subotnje popodne započinje kreativnom radionicom keramike (Sergijevaca br. 2) a istovremeno, od 17 sati na Forumu nastavlja se gastronomski program Nešto fino! na kojemu će se predstaviti The Shipyard Pub, Agrippina Street Food i Piantina Fine Fast Food.

Za glazbenu večer na Giardinima zaduženi su Endi Špada i Anton Gergorić, a na Danteovom trgu Arboretum kolektiv, čime će se okruniti bogat i raznolik ovotjedni program inovativne manifestacije Dođi u grad, najavljuju organizatori iz Pula film festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater