od 27. lipnja do 2. rujna

DJEČJI LJETNI KAMP NA VALKANAMA - Stotinjak polaznika uživa u nogometu, graničaru, plesu i morskim radostima

  Dežurstvo počinje u 6.30 sati za roditelje koji rade od 7, a s treninzima počinjeno u 8. Ako je previše toplo, onda odmah budu morski treninzi, a ako nije izrazito toplo, najprije odradimo, oko sat i pol, sve ovisno o vrućini, treninge nogometa, graničara, djevojčice imaju treninge plesa, mažoretkinja, zatim marendamo, malo predahnemo i idemo do mora. U ovom turnusu imamo 39 neplivača, i mnogi su već nakon dva dana proplivali, veli voditelj Marijan Orsić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dječji ljetni kamp na Valkanama

Dječji ljetni kamp na Valkanama


Veselo, radosno, bučno, ali uz poštivanje reda i pravila. Čak 107 razdragane, vesele djece uz 11 voditelja dočekalo nas je u četvrtak ujutro iza teniskih terena na Valkanama, gdje se i ove godine održava Dječji ljetni kamp Valkane pod vodstvom Marijana Orsića - Buce.

- Interes za ovaj kamp je vrlo dobar, eto, za sada imamo 45 djece upisane za svih deset turnusa, deset tjedana, jer radimo do 2. rujna. Djeca mogu pohađati ovaj kamp tjedan dana, dva, tri tjedna, više tjedana, sve turnuse, kakogod žele i mogu. Neki su došli prvi put u ponedjeljak, 27. lipnja, kada smo startali da vide kako će im se svidjeti, tako da će možda i broj djece koja će pohađati svih deset turnusa biti veći, kaže voditelj.
- Najmlađi polaznik sada ima tri godine, a najstariji 13, ima puno i djevojčica i dječaka, a nekako je najviše predškolaca i učenika nižih razreda osnovne škole. Dežurstvo počinje u 6.30 sati za roditelje koji rade od 7, a s treninzima počinjemo u 8.

ghwhsrgh

U iščekivanju morskih radosti

Ako je previše toplo, onda to odmah budu morski treninzi, a ako nije izrazito toplo, najprije odradimo, oko sat i pol, sve ovisno o vrućini treninge nogometa, graničara, djevojčice imaju treninge plesa, mažoretkinja, onda marendamo, malo predahnemo i idemo do mora. U ovom turnusu imamo 39 neplivača, i mnogi su već nakon dva dana proplivali. Nakon mora, tuširanja i presvlačenja, imamo u šumici sportsku radionicu gdje prakticiramo svega po malo, a nakon toga slijedi ručak.

Ne dobivamo ga iz menze, nego imamo kuharicu iz Valture koja pazi da obrok bude zdrav, ukusan i kvalitetan. Poslije ručka slijedi odmor, oko 16 sati zadnje kupanje, a roditelji dolaze po djecu do 17 sati, veli Orsić koji ističe da dobro "pregleda" potez mora gdje će se djeca kupati, da ne bude meduza.

ghwhsrgh

Vježbaju se i plesne vještine

Trenerica Jelena Đorđević brine se za manju djecu, da budu svi namazani, da imaju kapice, da piju dovoljno vode, tu je prvu godinu. Njezina kćerka pohađa ovaj kamp već šest godina, dok će njezino mlađe dijete iduće godine tu prvi put.

- Buco sve to super organizira i koordinira, nema stoga problema, imamo u grupi i dijete s poteškoćama koje se super integriralo i ostali su ga izvrsno prihvatili, veli trenerica Jelena.

Djeca nam jednoglasno uzvikuju da im je tu izvrsno, ali da ne mogu toliko pričati s nama, ne stignu, jer moraju dovršiti nogometnu utakmicu. Jan Vojković ima četiri godine, i kaže da je naučio igrati nogomet, kao i graničar, ali graničar ne voli toliko. Naučio je i plivati, bez rukavica i svi treneri su mu super.

dqedf

Nakon nogometne utakmice

India Jakovčić, koja ima osam i pol godina, odmah nam je doviknula da se njezino ime piše bez "j" te da je tu ne dobro, nego odlično i najviše voli ples, ali i druženje u šumici, kao i plivanje. Korina, sedmogodišnjakinja, najviše pak voli ples.

dqd

Spremni, gooool!

S jedne su se strane, tijekom našeg odlaska, intenzivno igrale utakmice - nogometna, graničar, a u šumici se plesalo. I sve to čekajući more i morske radosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater