NAJNOVIJE


BOĆARSKI KLUB OSOBA S INVALIDITETOM ISTRIJANA

Davoru Komaru novi četverogodišnji mandat

| Autor: Duška PALIBRK
Boćarski klub ISTRIJANA

Istrijana je najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, s osvojenih 169 pehara i medalja za prva tri mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine do sada

Davoru Komaru, predsjedniku Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana, povjeren je novi četverogodišnji mandat. Na jučerašnjoj redovnoj izbornoj skupštini održanoj u Domu sportova "Mate Parlov" u Puli izabrano je novo rukovodstvo kluba do 2023. godine. Dopredsjednica je Nives Lukšić, tajnica Tina Lorencin, članovi Upravnog odbora su Nives Lukšić, Melisa Osmanović, Marina Relić, Nataša Gašparini-Milanović i Zoran Peruško, a u Nadzornom odboru Robert Raste, Sabina Brezac i Adriano Stihović.

Specijalne boće

Komar i Lukšić predstavnici su kluba u Skupštini Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom, a Komar i Lorencin u Skupštini Sportske zajednice udruga osoba s invaliditetom Istarske županije. Jednoglasno je izglasan i novi Strateški plan rada i financijski plan rada Kluba za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Istrijana je najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, s osvojenih 169 pehara i medalja za prva tri mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine do danas. Aktualni su ekipni prvaci Hrvatske i osvajači KUP-a Hrvatske. Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu profesionalno baviti isključivo osobe s najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa stopostotnim tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim posebnom smjesom, pijeskom, a promjera su oko devet centimetara i težine 30-ak dekagrama.

Četiri kategorije

U boćanju postoje četiri paraolimpijske kategorije: BC1 za boćare oboljele od cerebralne paralize kojima boće priprema i dodaje asistent, BC2 za boćare oboljele od cerebralne paralize koji boćaju samostalno, BC3 za boćare koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu te BC4, kategorija namijenjena boćarima svih vrsta invaliditeta, od distrofije mišića i multiple skleroze do tetraplegije, koji boćaju samostalno. Postoji i neparaolimpijska kategorija - BC5, namijenjena osobama s invaliditetom, bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam