NAJNOVIJE


ISPOVIJEST

Davor Lovrečić iz Svetog Petra u Šumi o užasnom iskustvu liječenja u Općoj bolnici Pula: Liječnica je zvala policiju, a ja sam joj prijetio kaznenim prijavama. NEKOLIKO SATI KASNIJE MOJA PUNICA JE UMRLA


Tog dana, 30. siječnja u 18 sati, dežurna liječnica i medicinska sestra pozivaju policiju jer sam se pobunio kad je liječnica odlučila punicu vratiti u stacionar Pazin, nakon što su je od 13. prosinca prošle godine više puta prebacivali amo-tamo kao vreću krumpira. Nakon što sam liječnici zaprijetio da ću je kazneno prijaviti jer je taj isti dan, na preporuku tamošnjeg liječnika, punica iz stacionara pod hitno vraćena u bolnicu, liječnica ju je ipak pristala zadržati. Međutim, nekoliko sati kasnije punica je preminula, ispričao je Lovrečić

 

"Zar čovjek pred smrt nema pravo na dostojanstvo? Kakvi su to liječnici koji teško oboljelog pacijenta mrcvare tako što ga seljakaju iz bolnice, stacionara, vlastitog doma, i to bez imalo suosjećanja, perući ruke od svake odgovornosti, a sve pod izlikom da takav pacijent više nije za bolnicu? Zar je to način da se nepokretna osoba, koju su neki liječnici već otpisali, prevozi kao vreća krumpira, a kad je sanitetski kombi dopremi kući, obitelj je ta koja je uz šofera mora nositi do kreveta. Tužno, jadno i nimalo ljudski".

Ovim riječima započinje svoju priču Davor Lovrečić iz mjesta Sveti Petar u Šumi. Javio se jer je želio s javnošću podijeliti, kako kaže, užasno iskustvo koje su supruga i on doživjeli 30. siječnja u hodniku hitnog trakta u Općoj bolnici Pula.

- Tog dana u 18 sati dežurna liječnica i medicinska sestra pozivaju policiju jer sam se ja pobunio kad je liječnica odlučila punicu vratiti u stacionar Pazin, nakon što su je od 13. prosinca prošle godine više puta prebacivali amo-tamo kao vreću krumpira. Tada je, naime, prvi put zaprimljena u bolnicu na operaciju. Nakon što sam liječnici 30. siječnja zaprijetio da ću je kazneno prijaviti jer je taj isti dan, na preporuku tamošnjeg liječnika, iz stacionara punica pod hitno vraćena u bolnicu, liječnica ju je ipak pristala zadržati. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam