PULA EKO WEEK

DANAS ZAKAZANO OTVORENJE IZLOŽBE "DRUGA STRANA PLASTIKE" Tema je (mikro)plastika, klimatske promjene i zagađenje mora

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Eko lab

Eko lab


Projekt Eko lab provodi porečka udruga "Zona za poboljšanje kvalitete življenja" u partnerstvu s tri srednje škole - Gimnazijom Pula, Tehničkom školom Pula i Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika

 Danas započinje Pula Eko week, završni sedmodnevni zeleni tjedan projekta Eko lab koji je započeo lani u srpnju s ciljem uključivanja mladih u zaštitu okoliša. Plastika i mikroplastika, klimatske promjene, zagađenje mora i oceana bukom neke su od tema koje će predstavljati kroz predavanja, radionice, izložbu i slušaonicu.

Otvorenje je zakazano danas u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u 19 sati s izložbom "Druga strana plastike". Izložbu je moguće pogledati do 27. listopada, svakodnevno od 12 do 20 sati. Zanima li vas kako napraviti nešto od plastičnih čepova, preporuča se radionica "Od čepova do lustera" koju vodi Tanja Blašković iz riječkog RiUSE centra. Ona je na programu u petak i subotu od 14 do 18 sati u Studentskoj udruzi Pula (Rojc), a obavezna je prijava na ekolab.pula@gmail.com do 21. listopada. Istog dana, u petak, u Dnevnom boravku "Rojca" u 18.30 slijedi predavanje "Strukturalni problemi primjene zelenih politika kao odgovor na klimatsku krizu" Luke Rodele iz riječkog Saveza udruga Molekula. Obuhvatit će analizu trenutačnih politika i praksi najvećih zagađivača (Kina, SAD, EU), međunarodne klimatske sporazume i utjecaj privatnog sektora na primjene zelenih politika. U subotu od 9.30 do 13.30 u tijeku je radionica "Designation" - osmišljavanje rješenja za problem plastičnog otpada. Namijenjena je za djecu od 8 do 13 godina, a obavezna prijava na ekolab.pula@gmail.com do 22. listopada.

U ponedjeljak u galeriji HUiU od 16 do 19.30 sati slijedi radionica izrada GIF animacija za srednjoškolce koju vode Petra Pletikos i Iva Horvat. Obavezne su prijave do 24. listopada na ekolab.pula@gmail.com. U utorak u 18.30 sati u Dnevnom boravku "Rojca" slijedi predavanje "Mikroplastika i plastični otpad u našem okruženju – sjeverni Jadran" kojeg će voditi Mirta Smodlaka Tanković iz rovinjske podružnice Instituta Ruđer Bošković. Za kraj u srijedu u 17.30 sati slijedi online (https://bit.ly/3j3qxsE) razgovor i slušaonica na temu "Adriatic garden: nadvodni i podvodni zvučni ambijent Jadranskog mora" s nagrađivanom slovenskom umjetnicom Robertinom Šebjanič o podvodnom zagađenju Jadranskog mora u Kopru, Korčuli i Dubrovniku.

Projekt Eko lab provodi porečka udruga "Zona za poboljšanje kvalitete življenja" u partnerstvu s tri srednje škole - Gimnazijom Pula, Tehničkom školom Pula i Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te HUiU. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum