REPOVI INTERVJUA U GLASU ISTRE

Danas nastavljena parnica Boris Miletić vs. Bruno Langer u "slučaju kafić". SVJEDOČILA BIVŠA DJEVOJKA GRADONAČELNIKA PULE I IZNIJELA NEKOLIKO ZANIMLJIVIH DETALJA

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Na Općinskom sudu u Puli nastavljeno je suđenje u slučaju tužbe koju je pulski gradonačelnik Boris Miletić pokrenuo protiv poznatog rokera i frontmana Atomskog skloništa Bruna Langera. Povod je intervju kojeg je Langer u svibnju prošle godine dao Glasu Istre.

Ključan detalj i predmet ovog spora jest što je Langer tijekom razgovora za naš list u pitanje doveo gradonačelnikovu sposobnost vođenja Grada, tvrdeći da "ako nije bio sposoban voditi kafić, pitanje je kako onda vodi Grad".

Pulski gradonačelnik, koji danas nije došao na sud i kojeg zastupa odvjetnik Dejan Jakac, ranije je na sudu rekao da nikad nije vodio kafić Murano na Lungomareu već da je vlasnica bila njegova tadašnja djevojka Katarina Dobronić. Miletić je tijekom svjedočenja otkrio da je dolazio u kafić jer mu je djevojka tamo radila, a ponekad joj je znao pomagati tako da bi nosio ili prebacio kašete.

Pred sutkinjom Mirnom Mačešić-Biscuoli danas je svjedočila bivša Miletićeva djevojka Katarina Dobronić koja je potvrdila da Miletić nije imao veze s kafićem.

- Naravno da je znao dolaziti jer smo tada bili u vezi, ali sve vezano uz financije, plaćanje, nabavku, vodila sam isključivo ja kao vlasnica, kazala je Dobronić, napomenuvši da Miletić nije financirao ili novčano pomagao otvaranja obrta.

- Kafić je bio na moje ime i ja sam bila vlasnica, a uz mene radila je i Đeni Akelić koja je bila konobarica. Boris Miletić nikad nije posluživao goste, niti je imao ikakvih poslovnih veza s kafićem. Jedino je ponekad pomogao oko nošenja kašeta i nekih sličnih poslova. Dakle, niti je radio, niti je išao u nabavku, niti se bavio financijama, to je bila moja obaveza, ponovila je Dobronić nekoliko puta. Rekla je da se s Borisom Miletićem razišla u korektnim odnosima 2004. godine, a nakon toga svatko je krenuo svojim putem.

- Boris meni, kao ni ja njemu, nije ništa loše napravio. Niti se čujemo, niti se vidimo, oboje imamo svoje obitelji i svako je otišao na svoju stranu, kazala je Dobronić. Priložila je i medicinsku dokumentaciju svoje majke Dušanke Dobronić koju je Langer pozvao za svjedoka. Naime, Langer je ranije ispričao da je upravo majka Miletićeve bivše djevojke prilikom jednog susreta, samoinicijativno krenula pričati o tome da je Boris Miletić vodio taj kafić te da se nije korektno ponio prema njenoj kćeri. Katarina Dobronić navela je da njena majka već četiri godine ima velikih problema sa zdravljem, dementna je i gotovo skroz slijepa, rekavši da čisto sumnja da se obraćala nekome koga ne vidi.

Na to je odgovorio Langer da nema pojma o tome.

- Žao mi što čujem da vam je majka bolesna i cijenim je cijeli život, ali kad smo se sreli u tom dućanu, nisam imao dojam da je bila dementna. Štoviše, ona je ničim izazvana rekla da je njena kćer vodila kafić s Borisom Miletićem te da je kafić propao, a da se Miletić nekorektno ponio prema Katarini, rekao je Langer.

Kao svjedok je saslušan i otac Miletićeve bivše djevojke Ante Dobronić, koji je isto potvrdio da Miletić, koliko je njemu poznato, nije radio u Muranu.

- To što je navodno rekla moja supruga, to ne znam, niti se sjećam. Ona je dementna i uvijek je uz mene, kazao je Dobronić.

- U ovu situaciju vas nisam doveo ja, nego onaj koji je tužio i koji se meni treba ispričati, rekao je Langer.

Otac Miletićeve bivše djevojke na kraju je rekao da ga je Langer jako razočarao.

- Znam da ste vi medijska zvijezda i da ste željni svijetla pozornice, ali za ovu pozornicu se niste dobro pripremili. Vi izmišljate stvari i niste korektni. Mogli ste reći da ste pogriješili, ispričati se, a ne ovako. Ne valja vam posao, kazao je Ante Dobronić.

Sutkinja Mirna Mačešić-Biscuoli u nekoliko je navrata apelirala da se suprotstavljene strane probaju dogovoriti ali ni Langer, kao ni odvjetnik Borisa Miletića Dejan Jakac, nisu željeli popustiti. Novo ročište zakazano je za rujan, a tada će biti saslušani bivši Miiletićev šef u Istarskoj razvojnoj agenciji Darko Lorencin te SDP-ovci Vili Bassanese i Sanja Radolović.

Podsjetimo pulski gradonačelnik Boris Miletić je nakon objavljenog intervjua pokrenuo tužbu zbog "povrijeđenog ugleda, dostojanstva i časti" zbog čega traži naknadu nematerijalne štete u iznosu od 11 tisuća kuna koju će, u slučaju dobivanja tužbe, darovati u humanitarne svrhe. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of