SUKOB ZBOG INTERVJUA U GLASU ISTRE

SLUČAJ KAFIĆ: BORIS MILETIĆ PROTIV BRUNA LANGERA - Pročitajte koliko novca za povredu časti i ugleda traži gradonačelnik Pule od čuvenog rockera

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Kao što je i najavio, pulski gradonačelnik Boris Miletić tužio je frontmana Atomskog skloništa, legendarnog pulskog glazbenika Bruna Langera zbog izjava i dijelova intervjua koji je u svibnju Langer dao za Glas Istre. Tijekom tog razgovora Langer je u pitanje doveo gradonačelnikovu sposobnost vođenja Grada, tvrdeći "da ako nije bio sposoban voditi kafić, pitanje je kako onda vodi Grad". Miletić traži odštetu od 11.000 kuna.

"Ja nikoga ne mrzim, a najmanje njega. Ali ako nije uspješno mogao voditi kafić na Lungomareu prije nego je postao gradonačelnik, kako je mislio uspješno voditi grad? Sedam kvadrata kafića je odveo u propast. Pa kamo je onda mogao odvesti ovaj grad? Dakle, djela pokazuju - bio si mladi poduzetnik, propao si i zatvorio si kafić. Dečko, nisi bio sposoban voditi kafić", izjavio je u svibnju Bruno Langer.

Sve je brzinski opovrgnuo pulski gradonačelnik najavivši tužbu. Miletić je rekao da nije vodio nikakav ugostiteljski objekt, a za Langerove izjave rekao je da je to općenito teško komentirati.

U tužbi se navodi da je Langer u spornom tekstu iznio niz netočnih informacija o gradonačelniku Pule i njegovom radu. Među ostalim, ističe se da su gradonačelniku, u "iznimno visokom opsegu povrijeđeni ugled, dostojanstvo, čast, dobar glas i ime" .

Također, Miletić smatra da mu je zbog određenih Langerovih izjava povrijeđena zaštita privatnosti prema Zakonu o medijima i pravo osobnosti prema Zakonu o obveznim odnosima. Osim što smatra da su mu povrijeđeni čast i ugled, gradonačelnik od Langera traži naknadu u iznosu od 11 tisuća kuna. 

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter  Vremenska prognoza

  Podaci preuzeti sa: www.yr.no


  Web kamere

  Pula

  Pula: Gradilište Studentski dom
  Pula: Gradilište Studentski dom

  Pula

  Pula: Korzo, Giardini
  Pula: Korzo, Giardini