OPĆINSKI SUD U PULI

VIDEO / Je li Boris Miletić vodio kafić na Lungomareu ili nije? POSTUPAK SE NASTAVLJA. GRADONAČELNIK PULE OVAJ PUT JE DOŠAO NA ROČIŠTE. POGLEDAJTE ŠTO JE REKAO BRUNO LANGER PRIJE ULASKA U SUDNICU

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Miletićev odvjetnik Dejan Jakac ranije je u nekoliko navrata istaknuo da se sporan dio u članku odnosi isključivo na insinuacije i Langerove konstrukcije da je pulski gradonačelnik svojevremeno vodio kafić

Na Općinskom sudu u Puli danas upravo se nastavlja ročište u slučaju tužbe koju je pulski gradonačelnik Boris Miletić pokrenuo protiv poznatog rokera i frontmana Atomskog skloništa zbog intervjua koji je prije nekoliko mjeseci dao Glasu Istre.

Danas bi pred sutkinjom Mirnom Mačešić-Biscuoli svoje obrazloženje trebao dati Boris Miletić koji na prvom ročištu nije prisustvovao, a u njegovo ime govorio je njegov odvjetnik Dejan Jakac.

Miletić je tužbu najavio nakon intervjua koji je Langer dao za naš list u svibnju ove godine. Tijekom tog razgovora, Langer je u pitanje doveo gradonačelnikovu sposobnost vođenja Grada, tvrdeći da "ako nije bio sposoban voditi kafić, pitanje je kako onda vodi Grad". Miletić traži odštetu od 11.000 kuna jer su mu u "iznimno visokom opsegu povrijeđeni ugled, dostojanstvo, čast, dobar glas i ime".

Langer je u tom intervjuu za Glas Istre rekao: "Ja nikoga ne mrzim, a najmanje njega. Ali ako nije uspješno mogao voditi kafić na Lungomareu prije nego je postao gradonačelnik, kako je mislio uspješno voditi grad? Sedam kvadrata kafića je odveo u propast. Pa kamo je onda mogao odvesti ovaj grad? Dakle, djela pokazuju - bio si mladi poduzetnik, propao si i zatvorio kafić. Dečko, nisi bio sposoban voditi kafić".

Miletićev odvjetnik Dejan Jakac ranije je u nekoliko navrata istaknuo da se sporan dio u članku odnosi isključivo na insinuacije i Langerove konstrukcije da je pulski gradonačelnik svojevremeno vodio kafić na pulskom Lungomareu, što, naglasio je Jakac, nije točno. Rekao je da je za Miletića uvredljiva činjenica što je u članku lažno navedeno da je vodio kafić, iako on s tim nije imao veze. Ta neistinita tvrdnja uvredljiva je, pojasnio je ranije Jakac, jer se tom konstrukcijom Miletića proglašava nesposobnim u gospodarskom smislu, budući da je Langer izjavio "ako nije bio sposoban voditi kafić, kako je onda sposoban voditi Grad". Langera pak na sudu zastupa njegov prijatelj i bivši političar, pulski odvjetnik Marino Folo, koji smatra da gradonačelnik kao javna osoba mora znati pretrpjeti kritiku.

Folo je na prethodnom ročištu izjavio da se Langer u intervjuu za Glas Istre Borisu Miletiću obraćao isključivo kao gradonačelniku te da ni na jednom mjestu nije insinuirao da je Miletić vlasnik kafića "Murano", već samo da ga je vodio zajedno sa svojom bivšom djevojkom Katarinom Dobrinić.

Među ostalim, Langerov odvjetnik je zatražio, što je sutkinja ranije i odobrila, da se zbog slučaja "kafić" u narednim ročištima u svojstvu svjedoka pozovu neka od najpoznatijih imena oporbe - SDP-ovci Sanja Radolović i Vili Bassanese, HNS-ovka Kristina Bulešić, HDZ-ovci Jurica Šiljeg i Petar Ćurić te Damir Kajin.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater