UGASIO IH STEČAJ

Da bi Svjetleći divovi ponovo zasvijetlili, potrebno je 7.000 kuna mjesečno za struju. RAČUN ĆE PLAĆATI TURISTIČKA ZAJEDNICA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Manuel ANGELINI)

Svjetleći divovi su definitivno postali jedan od simbola ovoga grada, a osim što su se na njih naučili građani Pule, njihov doprinos turističkoj promociji grada je neprocjenjiv. Mi smo već prilikom samog predstavljanja projekta 2014. godine, s promocijom koju smo dobili širom svijeta, praktički "isplatili" sav novac koji je uložen u njih, kaže direktorica TZ-a Pule Sanja Cinkopan Korotaj, koja je u dogovorima s predstavnicima Uljanik Brodogradilišta u stečaju

Nakon što je proteklog vikenda u Pulu stigao prvi veći val gostiju u ovoj turističkoj sezoni, krenuo je i tradicionalni obilazak znamenitosti i lokacija koji su ih u brojanju dana do početka godišnjeg odmora mamile sa stranica turističkih brošura i brojnih promotivnih sadržaja na internetu. Slika s Arenom, pa prolazak kroz Slavoluk Sergijevaca, kava na antičkom Forumu, a tu bi negdje trebali vidjeti i atraktivnu vizuru osvijetljenih dizalica koja je definitivno upisana na većinu "must see" lista Pule, koje se u pravilu pripremaju prije polaska na put.

I dok je GPS navigacija besprijekorno pronašla put do svih ostalih spomenika i mjesta na toj listi, zbunjeni turisti, šetajući se pulskom rivom, Svjetleće divove iz brošura i slika sa zaslona svojih mobitela, usprkos tome što su bili na pravom mjestu, ipak nisu uspjeli pronaći. Monumentalna svjetlosna umjetnička instalacija, koja je osam dizalica na Uljanikovom Otoku tijekom noći pretvarala u osam svjetlećih divova, utonula je privremeno u tamu. Turisti i gosti Pule to ne mogu znati, ali kao što su se proteklih godina raznim kombinacijama boja slavile razne obljetnice, značajni datumi, pa i pobjede hrvatske nogometne reprezentacije, tako i privremeni mrak koji ovih dana vlada Otokom na neki način simbolizira godinu i pol agonije i tragediju koju su doživjeli pulski brodograditelji i njihovo brodogradilište.

Svjetleći divovi u zadnjih su nekoliko mjeseci, na traženje radnika i u znak potpore njima, svijetlili isključivo u svijetlo-plavoj boji, boji Uljanika i radničkih trliša, no kako se bližio kraj, tako je jedan po jedan div ostajao u tami, da bi nakon proglašenja stečaja početkom svibnja u tu tamu utonuli i oni zadnji.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum