SITUACIJA U ZRAČNOJ LUCI PULA

CVITIĆ: Odvjetnik Čekada je pokazao lošu narav. Upada u riječ, pa me ne čudi da sada i laže. ČEKADA: Cvitić ima skroman izbor riječi. Sada je valjda svima jasno tko je do ovoga doveo

| Autor: Marcello ROSANDA
Papren okršaj - Marina Cvitić i Dino Čekada

Papren okršaj - Marina Cvitić i Dino Čekada


Šefica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić reagirala je na tvrdnje odvjetnika Dina Čekade objavljene u Glasu Istre zbog, kako kaže, niza neistina.

Ona tvrdi da se Čekada služi lažima da bi opravdao svoje ponašanje, ali i ono direktorice Zračne luke, odnosno njihovo zajedničko odugovlačenje postupka mirenja, kao što su to zajednički činili i oko početka kolektivnog pregovaranja.

- Odvjetnik Čekada bezočno laže kada kaže da je miritelj mogao mirenje započeti u četvrtak ili petak, te da su oni bili spremni čak i za subotu. U posjedu sam maila miritelja od 13. kolovoza, a kojeg sam i osobno kontaktirala jer je Sindikatu bilo u interesu da se mirenje započne čim prije, nastavlja Cvitić i citira miritelja koji kaže da je pokušao doći u kontakt sa gospođom Vojnić jučer i danas (četvrtak i petak), ali da u tome nije uspio.

- Danas mi se javila njezina tajnica i rekla da Čekada ima punomoć za zastupanje Zračne luke Pula. Na poziv za mirenje on

mi je odgovorio da je slijedeći tjedan na godišnjem odmoru i da ne može. Predložio je da se eventualno nađem s vama sindikatima na odvojenom razgovoru u ponedjeljak 16. kolovoza, a s njima 24. ili 25. kolovoza, kaže miritelj kojeg citira Cvitić.

- Znači, laž je da je Čekada predložio mirenje u subotu, jer bi ga mi i prihvatili, pa čak i u nedjelju, unatoč tome što je bio blagdan. Formalno, mirenje je moglo započeti i u četvrtak i petak, da je miritelj s direktoricom uspio stupiti u kontakt, a iz njegovog maila je vidljivo da mu to nije uspjelo. Odvjetnik se ponaša kao da ima iskustva u mirenju, pa bi on miritelja savjetovao i učio kako da radi. Ne znam u koliko mirenja je sudjelovao, ali sam ja osobno bila u 20-tak mirenja i jako mi je poznato na koji način se ono provodi. Ne onako kako to misli i predlaže Čekada, veli Cvitić. Nadalje ona navodi da je odvjetnik Čekada zasigurno bio na samo jednom mirenju i to upravo u sporu između SIKD-a i Zračne luka Pula gdje je, kaže ona, pokazao potpuno nepoznavanje procesa mirenja, pa je predlagao da u mirenju treba sudjelovati i sindikat koji nije u sporu s poslodavcem, te da se poput direktorice ponašao potpuno destruktivno, za razliku i od miritelja i sindikata.

- Laže kad opisuje to mirenje koje smo imali, jer su i miritelj i sindikat imali puno prijedloga s ciljem da se mirenje završi uspješno. Predlagali smo čak i produljenje postupka mirenja i nakon pet dana, što je odbijeno od strane direktorice i njenog odvjetnika i njezinom izjavom "jer sam ja tako rekla i točka".

Predsjednica SIKD-a napominje da je bilo prijedloga i diskusije, ali su svi prijedlozi bili jednostrani, odnosno svaki je prijedlog bio odbijen.

- Osim nepoznavanja ove materije, Čekada je pokazao i svoju lošu narav, tako što je stalno nametao svoja i direktoričina stajališta, nepristojno upadao u riječ i ponašao se krajnje neprimjereno za jednog odvjetnika. Stoga me uopće ne začuđuje da sada beskrupulozno i laže, zaključila je Cvitić.

Pulski odvjetnik Dino Čekada pak tvrdi da, vezano uz predstojeći postupak mirenja, s predstavnicima Sindikata nije progovorio niti riječi, već je razgovarao isključivo s miriteljem.

- Što je on i na koji način prenio nekome, zaista ne znam niti mogu znati. Ostajem pri svemu što sam u dobroj vjeri izjavio u prethodnom razgovoru za Glas Istre. Nakon ove izjave Marine Cvitić, posebno vrlo skromnog izbora riječi, sada je napokon i cjelokupnoj javnosti vrlo lako procijeniti u kakvoj se atmosferi pregovori vode, i tko je do toga doveo, kratko je komentirao Čekada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum