JE LI TO ISTINA?

Čitatelji javljaju: GUŽVA ZA VAĐENJE KRVI U NOVOJ BOLNICI U PULI VEĆA JE NEGO U STAROJ! 

| Autor: Duška PALIBRK

"Jutros nisam izdržala da ne slikam gužvu u novom laboratoriju za vađenje krvi u Zagrebačkoj ulici. Za novine… Naravno, ne možeš odmah danas doći na red, moraš se upisati", piše nam jučer čitateljica iz Pule.

Dugi redovi u laboratoriju pulske Opće bolnice uobičajena su slika, ali mnogi kažu da su od nedavnog povratka ovog odjela u obnovljenu zgradu dijagnostike gužve pred šalterima ipak veće nego inače. A što se tiče obveznog upisa pacijenata za vađenje krvi i davanje mokraće na analizu, to je uvedeno još dok je laboratorij bio u Mornaričkoj bolnici, da bi se izbjegle gužve u tamošnjem skučenom podstanarstvu. Ocijenivši to dobrim potezom, ravnateljstvo bolnice odlučilo je nastaviti s tom praksom.

Dakle, za laboratorij, kao i za sve druge specijalističke preglede i pretrage u bolnici, treba dobiti termin, a taj dan pacijenti na odjelu, kako tko dođe, preuzmu svoj broj na redomatu. I neki pacijenti kažu da je obvezno naručivanje bolje jer im jamči da će toga dana i obaviti pretragu. Ranije se znalo događati da stojiš u redu pred prijemnim šalterom, a to traje dugo, dugo, pa na koncu ne stigneš na red jer je prošlo 9.30 sati do kada laboratorij prima redovne, nehitne pacijente.

Naručiti se može na šalterima za centralno naručivanje, koji se nalaze u Mornaričkoj bolnici i u novoj zgradi poliklinike, tik do laboratorija, ali i slanjem uputnice i nalaza specijalista koji preporuča laboratorijsku pretragu na e-mail narucivanje@obpula.hr ili popunjavanjem obrasca "Naručivanje pacijenata" na stranicama obpula.hr.

Bez prethodne rezervacije termina primaju se djeca, trudnice, invalidi, hitni pacijenti i oni kojima se obavlja dijagnostika profila šećera u krvi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom