održavanje

ČISTI SE OBORINSKI KOLEKTOR PRAGRANDE U noćnim satima u Flaciusovoj ulici privremena prometna regulacija

| Autor: Portal Glas Istre

U tijeku je čišćenje i održavanje građevina javne odvodnje na području oko Punte, a dodatno se u noćnim satima radi na čišćenju oborinskog kolektora Pragrande u Flaciusovoj ulici kod zgrade glavne pošte u dužini od 170 metara, izvijestili su danas iz Grada Pule, napominjući da se radovi u Flaciusovoj izvode specijalnim vozilima za usisavanje i ispiranje kanala pod visokim tlakom pa je iz tog razloga u noćnim satima ondje na snazi privremena prometna regulacija.

Kako navode među ostalim u priopćenju, Pragrande d.o.o. je u zadnjem kvartalu prošle godine dodatno angažirao radnike na održavanju oborinske odvodnje. U posljednje vrijeme se naime, bitno povećao intenzitet čišćenja slivnika, kanalskih rešetki, otvorenih rigola, s vađenjem i odvozom taloga. Očišćeno je tako preko 2500 slivnika te cijeli otvoreni kanal Pragrande.

Kanal Pragrande podsjećaju, izgrađen je još u vrijeme Austro-Ugarske isključivo kao odvodni protupoplavni kanal, no kroz godine je spajanjem kanalizacije iz dijela grada Pragrande pretvoren u mješoviti kanal u kojem se miješaju odvodne (kišne) vode i fekalne (kanalizacijske) vode. Europskim projektom Pula centar će se, po cijeloj dužini kanala, od polja Pragrande do zgrade Glavne pošte, rekonstruirati odvodnja te razdijeliti fekalne od oborinskih voda.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of