lete u nebo

CIJENE NEKRETNINA VRTOGLAVO RASTU: Pula na visokom petom mjestu po skupoći kvadrata! Doznajte koliko možete kupiti stanova u Slavoniji za cijenu jednog na moru

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Cijene nekretnina vrtoglavo rastu. Prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku u godinu dana skočile su čak za 10,4 posto. Najskuplji su stanovi u Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu, a na visokom petom mjestu po skupoći metra četvornoga je Pula, piše Slobodna Dalmacija.

Za razliku od velikih gradova, Istre, Kvarnera  i Dalmacije gdje cijene lete u nebo, u ostatku zemlje nekretninsko tržište je gotovo pa mrtvo.  U Slavoniji i Lici ponuda je velika, cijene niske, a interes kupaca mizeran.

Usporedbe radi, u Vukovaru je kvadrat samo 568 eura za stan te 420 za kuću. Za traženu cijenu stana u Splitu može se kupiti najmanje četiri stana u Vukovaru!  

I dalje je uvjerljivo nekretninski kralj Hrvatske - Dubrovnik. U gradu pod Srđem u rujnu je prosječna tražena cijena za kvadrat stana iznosila 3.886 eura, što je za dva posto više nego prije godinu dana. Prosječna tražena cijena kvadrata kuće s dvorištem, u Dubrovniku je u rujnu iznosila čak 4.724 eura!

Istraživanje pokazuje kako je godišnji rast cijena stanova zabilježen u svim većim hrvatskim gradovima. Tako su u Rijeci i Osijeku cijene više za oko 6 i pol posto, dok su u Puli one rasle za oko 6 posto. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini