REAGIRANJE

BRANKA ŽUŽIĆ: Sigurna kuća Istra desetljeće i pol štiti žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, te njihove živote i sigurnost

Branka Žužić (Snimio Dejan Štifanić)

Branka Žužić (Snimio Dejan Štifanić)


Poštovani gospodine Frank,

Obraćam Vam se u ime Sigurne kuće Istra, svojevrsne institucije u zaštiti žrtava obiteljskog nasilja, koja ove godine obilježava 15. godina uspješnog rada, te koja već 12.tu godinu za redom, obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, tradicionalnim mimohodom, prepoznatim u cijeloj Republici Hrvatskoj. Važnost organiziranja takvog jedinstvenog doprinosa borbi protiv nasilja nad ženama, prepoznali su (i) nacionalni mediji, za razliku od portala Glasa Istre.

Razlog našeg reagiranja je tekst objavljen 22. rujna na Vašem portalu, pod naslovom "Prosvjedni mimohod crni baloni protiv nasilja nad ženama" nepoznate autorice odnosno autora, kojeg smatramo neprofesionalnim i nekorektnim spram Sigurne kuće Istra, te njezine (pre)važne uloge i dugogodišnjeg, stručnog rada, u zaštiti žene i djece, žrtava obiteljskog nasilja.

Naime, osim fotografija s Portarate, ni jednim slovom, ne spominje se jedini i isključivi organizator tog mimohoda, Sigurna kuća Istra, niti njezina koordinatorica poštovana gospođa Jadranka Černjul, koja je dan ranije razgovarala s Vašom novinarkom, na njezin poziv, ukazavši na važnost mimohoda u senzibiliziranju društva i javnosti, te zabrinjavajući porast obiteljskog nasilja.

U, za nas, spornom tekstu, samo se šturo navode podaci Policijske uprave istarske, i priopćenje županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, a od Sigurne kuće Istra ni "S".?!

Sigurna kuća Istra, koja desetljeće i pol, štiti žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, te njihove živote i sigurnost, tijekom smještaja u tajnim skloništima, svakodnevno im pruža pomoć i podršku, radi na preveniranju tog društvenog problema, a nigdje nije spomenuta!. Smatramo to nedopustivim propustom i neprofesionalnim pristupom!

Što se tiče izvještaja u tiskovini Glasa Istre, od 23. rujna,vrlo smo zadovoljni datim prostorom i tekstom, međutim, kako se danas većina(i) vaših čitatelja informira putem interneta, dakle Vašeg portala, molimo Vas, da objavite ovo reagiranje, u cilju potpunog i činjeničnog informiranja Vaših poštovanih čitatelja.

Unaprijed se zahvaljujem, srdačno Vas pozdravljam,

S poštovanjem,

Dipl. novinarka, glasnogovornica Sigurne kuće Istra Branka Žužić 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater