FOTOVIJEST

Bolje sardela, nego mortadela!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Zvjezdan STRAHINJA)

Na pulsku ribarnicu konačno je stigla sardela!

Lovostaj je završio pa su štand na kojem se tradicionalno prodaje sitna plava riba okupirali brojni pulski umirovljenici i svi oni kojima su poznate hranjive i gastronomske vrijednosti sardele. Cijena je prava - 20 kuna. Mala je to cijena za gotovo dva mjeseca apstinencije.

- Jedva čekam da je odnesem doma i spremim. Strašno sam se zaželio sardela, toliko da sam jeo i one iz škatula, ali nije to to, rekao nam je Savo Vidaković koji je od sestara Marine i Mirjane kupio čak kilo i pol. Nek' se nađe.

- Svi koji su vidjeli sardelu na štandu oduševili su se i odmah su navalili. Da, dosta dugo je trajao lovostaj. Na Badnjak smo radili, onda je stalo i nije se lovila sve do 15. veljače. A još se i produžilo ova dva dana jer je bilo ružno za na more. Cijena im je standardna, sardela je friška, živa, rekla nam je prodavačica Marina Barković Blaženić dok je sa sestrom Mirjanom nastojala poslužiti sve kupce.

- Sada konačno imamo sardelu za marendu. Dosta je salame. Bolje sardela, nego mortadela! Tako napiši, rekla nam je Puljanka Lara.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini