PROSLAVA UZ GLAZBU I PLES

BLAGDAN SVETOG TOME: Programi u gradu, tunelu, ali i na Verudi

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Nedjelja je u Puli bila u znaku obilježavanja blagdana sv. Tome, a nakon misnog slavlja u jutarnjim satima, večernji su sati bili posvećeni glazbi i plesu, i to, za razliku od prošlih godina, na čak nekoliko različitih lokacija.

Tradicionalno, koncert je održan na Trgu sv. Tome ispred katedrale, gdje su nazočni mogli uživati u notama suvremene duhovne glazbe, a gdje su, između ostalih, bili najavljeni Sofija Cingula, Bruno Krajcar, Grupa Oton, Daniel Damjanović i Zbor Milost.

Glazba iz tunela

U Zerostrasseu je pak nastupio višestruko nagrađivani pulski zbor Cantus PoPuli, koji se, kao i uvijek predstavio bogatim i raznolikim repertoarom pod dirigentskom palicom karizmatične Tatjane Merkl. Ovaj zbor, iako mlad po godinama "staža", redovito osvaja nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu.

Slavilo se i na Verudi, na Trgu kralja Tomislava, koji je svečano inauguriran nakon temeljitog obnavljanja upravo na jučerašnji dan, prije točno pet godina.

(Snimio Danilo Memedović)

Tako je sinoć i Veruda bila središte plesa i glazbe, a ne samo centar grada, i to uz plesne skupine Sense&Dance, Art Dance i Cool Step. Potom je uslijedio nastup mladih, ali već afirmiranih pulskih glazbenika: Lare Demarin, Daniela Moscarde, Valerija Ricchiuta i Devina Juraja. Kroz program je vodio kolega novinar Daniel Sponza.

Mladi glazbenici

O ovim mladim glazbenicima već se dosta čulo, nastupali su kako u raznim glazbenim sastavima, tako i samostalno, te česti su gosti u raznim suradnjama i projektima. Laguna bend izvodio je pak obrade domaćih i svjetskih hitova.

Publika se počela skupljati u većem broju tek u kasnijim satima, vrući dan, i to još prva srpanjska nedjelja, bio je do kasnih poslijepodnevnih, odnosno prvih večernjih sati posvećen moru i plažama.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini