KORONAVIRUS

BERNARD ŽUMER, VLASNIK PIZZERIJE „CARUSO“ IZ PULE, O SVOM ISKUSTVU S COVIDOM: Sama bolest nije toliko teška koliko reakcija okoline

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Bernard Žumer, vlasnik Carusa

Bernard Žumer, vlasnik Carusa


Bistro pizzeria Caruso iz Pule jučer je na svojim Facebook stranicama objavila obavijest da su prisiljeni zatvoriti na određeni period zbog obveze samoizolacije svih djelatnika. Naime, nakon određenog perioda, ponavlja se situacija kakva je već bila zadesila poznatu pulsku mesnicu Libero i popularni beach bar u Funtani Polidor. Netko je u tim objektima bio zaražen koronom, a u ovom slučaju riječ je o jednoj covid pozitivnoj djelatnici i samom vlasniku, Bernardu Žumeru.

-Da, eto, dogodilo se, nemamo što skrivati. Reagirali smo na vrijeme da zaštitimo naše djelatnike koji se nisu zarazili, i naše goste. Drugi su djelatnici u samoizolaciji, ali mislim da ću i njih čim prije poslati da naprave bris. Ne znam što da vam kažem. Ja već u ponedjeljak mogu izaći iz izolacije i sad se dobro osjećam, a recimo, živim u istom s kućanstvom sa suprugom i djetetom i one se nisu zarazile, njihov bris je došao negativan. Što je najbolje, uopće ne znamo gdje smo se i kako zarazili, jer uopće nismo nigdje putovali i pridržavamo se svih mjera. S vremenom, uvjeren sam, ćemo se više-manje svi zaraziti i živjeti normalno s koronom kao da je to bilo koja druga prehlada ili viroza.

Ali svjestan sam da je sada sve ovo svima nama nešto novo i da, nije baš kao obična prehlada, to je ipak jedan teži oblik svih simptoma koji su vam inače kao normalni uz virozu. Kod mene je to trajalo desetak dana i nije bilo ništa spektakularno, osim što sam izgubio osjet mirisa. Evo, to me jedino još uvijek muči i ne znam koliko će potrajati, ali baš je neugodno. To nije samo kao da vam je začepljen nos, i tada barem nešto osjetite, ali sada baš ništa. U ovom trenutku mi može kuhinja izgorjeti a ja ne bi osjetio ništa dok ne vidim dim, na primjer, rekao je Žumer.

Zbog toga mu i većina hrane nema nikakav ukus, i to je jedan od velikih problema koji Covid-19 često donosi sa sobom. Sve je zapravo počelo prije desetak dana sa simptomima obične crijevne viroze koja ga je mučila dva dana. Nakon toga, umjesto da se stanje popravi, kako bi to kod viroze i trebalo biti, dobio je visoku temperaturu koja je također potrajala dva dana.

Kada ga je nakon toga počelo pritiskati u prsima, leđima i glavi, Žumer je naslutio da bi se ipak trebao javiti svojoj doktorici koja ga je i uputila na testiranje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini