POČEO POSTUPAK MIRENJA

Ako plaće ne stignu do sutra, ULJANIKOVCI U SRIJEDU KREĆU U ŠTRAJK

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Zbog kašnjenja s isplatom srpanjske plaće radnicima Uljanik Grupe kako je i ranije bilo najavljeno jutros u 10 sati u pulskoj brodograđevnoj kompaniji i službeno je započeo postupak mirenja odnosno zakonom propisana procedura koju sindikati prema Zakonu o radu moraju provesti kako bi pristupiti organiziranju zakonitog štrajka.

U postupku mirenja sudjeluju sva društva Uljanik Grupe s time da se jutrošnji sastanak odnosio na sedam društava, dok će se sastanak za 3. maj Brodogradilišta održati iza 13 sati.

Proces mirenja pokrenut je zbog neisplate plaće koja je prema Kolektivnom ugovoru trebala biti isplaćena do 15. u mjesecu, a u ime Gospodarsko socijalnog vijeća provodi ga miritelj Božidar Kokić koji je u istoj ulozi u pulskom brodogradilištu bio i u siječnju.

Prema dostupnim informacijama, Uprava s partnerima nastavlja napore ne bi li osigurala neophodna sredstva, no ukoliko se ona tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana ne nađu na računima radnika vrlo je izvjesno da će Uljanikovci u srijedu u štrajk.

No o tome će se više znati u nastavku postupka mirenja i novog sastanka koji je zakazan za utorak u 13 sati.

U međuvremenu, situacija u Uljaniku usprkos ljetnoj sezoni mobilizirala je i lokalnu politiku na svim razinama pa je tako u podne u prostorima Istarske županije započeo sastanak na kojem o toj temi, uz predsjednika Uprave Uljanika Rossandu i predstavnike svih sindikata razgovaraju istarski župan Vlater Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić i saborski zastupnici iz Istre. (M. PAVLOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater