U prave ruke

Akcija Zlatnih ruku, pulskih lionsa i istarskih poduzetnika Prepoznatljive Pande Zlatnih ruku sada će POMAGATI NA BANIJI

| Autor: Duška PALIBRK
Pande donirane volonterima u Petrinji i Sisku (snimila Duška Palibrk)

Pande donirane volonterima u Petrinji i Sisku (snimila Duška Palibrk)


Jučer je obavljena primopredaja dviju Fiat Pandi koje su djelatnici Zlatnih ruku, ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju iz Pule, zajedno s pulskim Lions Clubom darivali volonterima na Baniji. Prepoznatljive Pande, kojima su medicinske sestre i fizioterapeuti Zlatnih ruku obilazili pacijente po čitavoj Puljštini, sada su dobili nove naljepnice i od idućeg tjedna vozit će ih volonteri Andrej Velić iz Petrinje i Davor Štefančić iz Siska koji od prvih dana nakon potresa pomažu svojim sugrađanima na terenu.

- Drago nam je da će naše "pandice" pomoći ljudima koji pomažu drugima u potrebi, kaže vlasnica Zlatnih ruku i članica lionsa Vesna Plavšić.

Da vozila, koja su tehnički pregledana, očišćena i punih rezervoara, stignu u prave ruke pobrinut će se Damir Bubić iz Ližnjana i njegovi kolege iz udruge Glas poduzetnika Hrvatske koji su se brzo organizirali i od početka pomažu na Baniji. "Ovo mi je treći odlazak gore, vozimo humanitarnu pomoć, predali smo puno toga staračkim domovima u Sisku i Petrinji, obiteljima na njihove adrese, a sada pripremamo jednoj obitelji opremiti čitav stan namještajem. Uključili su se poduzetnici iz cijele Istre", kaže Bubić.

I pulski lionsi sve ovo vrijeme prikupljaju i šalju pomoć na Baniju, toplu odjeću i obuću, hranu i higijenske potrepštine, ističe Branka Orlić, predsjednica kluba koji ove godine obilježava 25. godišnjicu.

- Otvorili smo i račun u banci za donacije u novcu, na koji su već stigle uplate i našeg pobratimskog Lions cluba iz Italije, najavljena je i značajna donacija iz Francuske. Taj će se novac uložiti u ono što se pokaže najpotrebnijim, možda za kupnju mobilne kućice za neku obitelj ili za obnovu Glazbene škole u Sisku. Hrvatski lionsi iz 60 klubova u zemlji do sada su za stradale u potresu osigurali 13 takvih kućica, a još toliko očekujemo od europskih kolega, dok je naša središnja organizacija odmah donirala 10 tisuća dolara, ističe Orlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom