ZBIVANJA OVOG TJEDNA

ADVENT U PULI: Patuljci i gorostasi, Djed Mraz i balinjerada

Sutra u 17 sati u Čarobnom parku nastupa Martiniuss cirkus. U subotu se na Valkanama u 11 očekuje božićno potapanje bora, a Djed Mraz izronit će iz mora

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Manifestacija Advent u Puli nastavlja se uz raznovrsne programe namijenjene građanima svih dobi. Osobit interes izazvali su Veseli vlakić koji vozi središtem grada, klizalište na Forumu i osvijetljeni Kaštel. Organizator, Javna ustanova Pula film festival, ovog četvrtka u 17 sati u Čarobnom parku (Park grada Graza, op. a.) najavljuje Martiniuss cirkus: predstavu "Veletica i patuljak" u kojoj divovsku pticu jaše veseli patuljak.

U 18.30 na rasporedu su   Marekove cirkusarije, mali cirkuski show sa žonglerskim rekvizitima. Na Portarati će u 17.30 Sense & Dance izvesti ples Alisa i čudesa i plesa, a u 19 sati s plesom nastavlja AB Original.   Plesat će se i na Forumu gdje sve spretne klizače očekuje program Ice Skatin' Disco with Groovoteka.

AndaluzIstria

U petak će se u 18 sati održati premijera predstave "Ružno pače" u INK-u, koja će se reprizirati sljedećeg dana u 11 sati. U Kinu Valli će se u 19 sati obilježiti Europska noć kinematografije uz besplatnu projekciju filma "Janje". Na Danteovom trgu istovremeno nastupa DJ Trapny (Zepo, Pvris, Rike), u Čarobnom parku izvest će se predstava "Princeza žabarica" udruge Birikina, a u Galeriji Hermana otvorit će se izložba "Pregažena" akademske kiparice Georgette Yvette Pontè. Na Portarati u 19.30 počinje promenadni koncert dua Irena&Mauro Giorgi Acoustic. Na tradicionalnom Adventu u Katedrali, koji počinje u 20 sati, nastupit će pulski kantautor Bruno Krajcar, a gostuju Marko Kutlić i Nele.

Subota započinje glazbom na Portarati uz mješovitu vokalnu skupinu Nešpula u 10 i zborom Cantus PoPuli u 11:30, odnosno na Tržnici sa grupom Side Effects u 10 sati. Božićno potapanje bora i doček ronilačkog Djeda Mraza iz mora na Valkanama započet će s programom u 11 sati, tradicionalnim okupljanjem ronioca na T-molu uz zabavni program za djecu i roditelje. U Čarobnom parku najmlađima je zabava zajamčena u 11 sati s božićnom predstavom Janko uz vatru luta, LOOP Cirkusa, a predstava Božićna priča, Teatra naranča, izvest će se u Dječjem kreativnom centru u 18 sati. Na Portarati posjetitelje u 19.30 očekuje zanimljiv glazbeni projekt koji uključuje andaluzijsku, marokansku, istarsku tradicionalnu glazbu i elektroniku, a pod nazivom AndaluzIstria nastupaju glazbenici Goran Tomić na gitari i pjevač Mor Roll.

Romby u kazalištu

U nedjelju u 10 sati kreće Velovrška balinjerada. U Kinu Valli će se u 17 sati prikazati snimak popularnog baleta Orašar Boljšoj teatara. Istovremeno će se u Ciscuttijevoj ulici održati Glazbeni adventski vijenac, kada će se upaliti treća adventska svijeća, uz nastup pijanistice Laure Marin.

Odred izviđača Istra donijet će Betlehemsko svjetlo na Forum u ponedjeljak u 14 sati. Istog dana u 18 sati u Gradskoj knjižnici održat će se koncert studenata Muzičke akademije na Sv. Luciju, a u 20 na rasporedu je predstava Bog masakra u Istarskom narodnom kazalištu. U srijedu, 15. prosinca, učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova izvest će u 16.30 atraktivan klasično-zabavni glazbeni program u dvorani škole koji će se izravno prenositi na velikom platnu na igralištu 'žute škole'. U 20 sati u INK-u odvijat će se program "Rock'n'Pula predstavlja": od nastupa grupe Romby 15. prosinca 1961. godine u Kazalištu do kraja desetljeća pulske rock romantike kojim će se proslaviti 60. obljetnica prvog službenog nastupa nekog pulskog rock'n'roll izvođača. Pritom će se voditi razgovor s članovima grupe Romby i članovima bendova koji su svirali nakon njih, 60-ih godina, uz svirku uživo pod vodstvom Branka Sterpina, popraćenu video zapisima i arhivskim fotografijama.

Čitavog tjedna nastavit će se i višednevni programi u Gradskoj knjižnici i čitaonici koji će ljubiteljima pisane riječi, radionica i izložbenih programa i dalje nuditi brojne sadržaje. Edukativne radionice održavat će se i u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj ulici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum