MIMOHOD 

U SRIJEDU 25. OBLJETNICA AKCIJE OLUJA: Zbog epidemiološke situacije manje sudionika u braniteljskoj povorci Pulom

| Autor: Z. STRAHINJA
(D. MEMEDOVIĆ)

Iako je obljetnica okrugla, zbog epidemiološke situacije i ekonomske krize, 25. godišnjicu Oluje obilježit ćemo u manjem obimu. Na mimohodu će sudjelovati 50-ak osoba, nositelja stjegova, predsjednika braniteljskih udruga i uzvanika, rekao nam je Ivica Lerotić, član organizacijskog odbora

 U srijedu, 5. kolovoza, u Puli će se u povodu obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održati 8. mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije.

- Pula je uz Knin jedini hrvatski grad koji ima ovakav mimohod u čast branitelja. Iako je obljetnica okrugla, zbog epidemiološke situacije i ekonomske krize, 25. godišnjicu Oluje obilježit ćemo u manjem obimu. Na mimohodu će sudjelovati 50-ak osoba, nositelja stjegova, predsjednika braniteljskih udruga i uzvanika, rekao nam je Ivica Lerotić, član organizacijskog odbora.

Program je predstavljen jučer u sjedištu Županije u Puli, kada je župan Fabrizio Radin rekao da ovogodišnja proslava nije ništa manje značajnija zato što će se odvijati u posebnim uvjetima i reduciranom obliku, te je najavio da će u srijedu pridružiti braniteljima u povorci.

Mimohod kreće u 10 sati iz Kolodvorske ulice, pored Arene, preko Giardina do Doma hrvatskih branitelja, točnije do ulaza nasuprot kazalištu.

- Ovom manifestacijom naš je grad jedinstven u Hrvatskoj i time daje poseban značaj Danu pobjede i domovinske zahvalnosti te odaje počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić. Uz njih, konferenciji su prisustvovali i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata IŽ-a Marijan Kaurić te član organizacijskog odbora Roberto Fabris.

Kaurić se u ime svih udruga branitelja zahvalio Istarskoj županiji i Gradu Puli na sudjelovanju i pokroviteljstvu manifestacije kao i ostalih aktivnosti koje udruge organiziraju. Najavio je i da će u mimohodu sudjelovati braniteljske udruge Pule, Pazina, Poreča, Labina, Rovinja, Umaga i Buzeta. Program počinje misom u Katedrali u 8 sati, u 9.15 sudionici će položiti vijence pod Centralnim križem na gradskom groblju, a u 9.45 položit će vijence i na spomenik poginulim braniteljima u parku Franje Josipa. Nakon toga slijedi mimohod do Doma hrvatskih branitelja gdje će u 10.30 biti održani pozdravni govori, a u 10.45 i otvorena izložba podmorska fotografija hrvatskog branitelja.

Lerotić i Fabris pozvali su sugrađane da izvjese zastave da bi što dostojanstvenije obilježili ovaj dan, a branitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.

- Prije 25 godina vratili smo okupirana područja, što je bio dokaz naše snage u nametnutom i obrambenom ratu. U temelje hrvatske države ugrađeni su životi branitelja, a rezultat je proeuropska, moderna i slobodna država, zaključio je Lerotić.


  Podijeli: Facebook Twiter  Vremenska prognoza

  Podaci preuzeti sa: www.yr.no

  Web kamere

  Pula

  Pula: Golden Gate of
  Pula: Golden Gate of

  Pula

  Pula: Amphitheater
  Pula: Amphitheater