Svake jeseni u Medicinskoj školi Pula obilježavaju se Dani kruha, tradicionalna manifestacija povezana sa Svjetskim danom hrane koji se obilježava 16. listopada.
Ovaj dan prilika je da se naglasi važnost zdrave prehrane, ekološke proizvodnje, očuva biološka raznolikost ali naglasi i tradicija i kulturna baština koja se prenosi s generacije na generaciju,kažu nam iz škole.
Dan kruha
Nastoji se osvijestiti važnost rada, znanja i zanimanja potrebnih da bi se kruh našao na stolu. Razni su običaji povezani s Danima kruha, a jedan od njih je svakako dijeljenje kruha u znak gostoljubivosti i solidarnosti. Obilježavanjem ovog dana nastoji se osvijestiti javnost da kruh kao osnovna namirnica, nažalost, nije dostupan svima te se ne može uzimati zdravo za gotovo.
Od 19 razrednih odjela, na Danima kruha u školi sudjelovalo je njih 13. Svi su učenici pokazali iznimnu kreativnost pri uređenju i predstavljanju svojih stolova. Neki su imali tek nekolicinu proizvoda, ali iznimnu prezentaciju, drugi su nudili bogatstvo proizvoda slatkih i slanih. Jedan je stol imao izloženo čak 18 različitih proizvoda.
Neki su izložili recepte, neki od klasja, preko brašna, valjka za tijesto i ulja sve do gotovog proizvoda. U dekoracijama pokazali su kreativnost i originalnost.
Peteročlanoj komisiji bilo je teško donijeti odluku čiji je stol najbolji.
Dan kruha
Prije proglašenja odlučili su pohvaliti maturante 5.a razreda koji su se unatoč brojnim obvezama i zahtjevnim vježbama odlučili odazvati.
4.a razred pohvaljen je zbog prezentacije stola, a 3.a jer su se potrudili ispeći tortu s oznakom razreda i domaćih baklava s pistacijama. Pohvale idu i 2.a koji su u kekse utisnuli logo škole, kraticu škole MŠP, injekciju i oznaku svog razreda.
Njihovi vršnjaci iz 2.b pohvaljeni su zbog peciva koje su ispekli u obliku naziva svog razreda. Zbog općeg dojma stola i prezentacije pohvaljen je 2.d razred. Pohvale su upućene i 1.d razredu zbog najvećeg broja proizvoda na stolu.
I na samom kraju sitnice su bile presudne.
Dan kruha
Najboljim stolom proglašen je onaj 2.b razreda koji je donio pregršt pekarskih proizvoda, ali i dekoracija koje su činile dio pravog jesenskog ugođaja. Svojom prezentacijom prenijeli su cijeli proces važan za proizvodnju kruha, peciva i slastica - od klasja, brašna, ulja, valjka i daske za tijesto, bogatstva proizvoda, ali i atmosfere grickanja kolačića uz topli čaj s limunom dok se čita recept za izradu domaćih grisina. Dodatnom dekoracijom prenijeli su duh i toplinu jesenskih boja te zajedništvo u obilježavanju Dana kruha.