u rojcu

Je li Puli potreban pride: Javni forum o prvom pulskom Prideu sa stručnom gošćom Natašom Vajagić

| Autor: Doria Mohorović
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ususret prvom pulskom Prideu, u tjednu Povorke i Mjesecu ponosa, u ponedjeljak, 17. lipnja, u Društvenom centru Rojc održat će se aktivnost "Javni forum u SUP-u: Je li Puli potreban Pride?". Svi zainteresirani pozvani su doći na javnu diskusiju u prostoriju Udruge SUP-a (prizemlje lijevo) s početkom u 18 sati.

Kako je najavljeno, ovaj je forum zamišljen kao prostor okupljanja kritičke mase koja će tijekom javne rasprave vođene ključnim pitanjima imati priliku podijeliti svoja mišljenja i stavove o glavnim pitanjima postavljenim u raspravi, te u glavnoj tezi – »Je li Puli potreban Pride?«. Aktivnost je nastala kao rezultat bliske suradnje SUP-a i udruge Proces, koji su osmislile i uredile dvije članice udruge SUP.

- Uz stručnu gošću Natašu Vajagić (CGI Poreč) i ugodnu atmosferu, sudionici će kroz 3 sata imati priliku sudjelovati, argumentirati i, nadamo se, promjeniti neke svoje stavove i mišljenja.

Naša će gošća, aktivistica i pravobraniteljica LGBTQ+ osoba u RH, uz uvodnu edukaciju sudionike upoznati s osnovnom LGBTQ+ terminologijom i povijesti Povorke u Hrvatskoj, najavljuju organizatorice. Mjesta će biti ograničena, a ulaz slobodan do popunjenja kapaciteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter