Oproštaj od srednjoškolskih klupa

FOTO & VIDEO / Veselo, bučno i šareno na parkiralištu Rojca

| Autor: Doria Mohorović


Što luđe i šarenije - tako bi se mogla opisati Norijada pulskih maturanata koja se upravo, već tradicionalno, održava na parkiralištu Rojca. U veseloj atmosferi, od ranog jutra, slavi se kraj školske godine, pjeva se i pleše, gađa vodenim balonima i bojama, a rekviziti za feštu su sve domišljatiji. Kako se moglo vidjeti tijekom našeg obilaska, u kojem ni mi nismo ostali pošteđeni, bilo je tu pištolja na vodu napunjenih bojama, dimnih bombi, zviždaljki, otkačenih naočala, a medicinari su donijeli i vrećice za infuziju..

Još jedna generacija pulskih maturanata završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje i, nakon državnih ispita, kreće u neke nove životne avanture. No, danas se ne razmišlja o tome, danas je dan za slavlje i na umu je isključivo zabava. U prepoznatljivim majicama s natpisima, koji se jedva daju iščitati od debelog sloja boje na njima, maturanti u svom stilu uživaju i luduju pred pozornicom s koje ih zabavlja DJ Nino.

Kako nam kaže nekoliko njih, nakon što završi fešta u Rojcu, dogovor je da se kolektivno odlazi na more, a zabava se nastavlja navečer kada će maturanti zavladati Titovim parkom, a onda nastaviti u klub Pietas Julia.

Maturantsku proslavu prate nadležne službe, zaštitari, volonteri Crvenog križa i profesori srednjih škola. Parkiralište je tom prilikom zatvoreno, a posebno će iznenađenje dočekati vlasnike vozila koji nisu pomaknuli svoje automobile na vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter