jutros

Promptnom intervencijom pulskih vatrogasaca brzo ugašen požar u reciklažnom centru METIS

| Autor: Tea Tidić
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


O jutrošnjem požaru na pulskom odlagalištu otpada METIS oglasili su se i iz uprave METIS-a.

- Požar u jednom, izdvojenom dijelu reciklažnog centra društva METIS u Puli uočen je u 9.08 sati, odnosno odmah nakon što je izbio u otpadnoj kartonskoj ambalaži.

Promptno je, u skladu s protokolom, o događaju informirana Javna vatrogasna postrojba grada Pule, a s osiguravanjem područja te drugim predviđenim aktivnostima započele su resorne službe radne jedinice i prije dolaska vatrogasaca.

Unatoč jakome vjetru, a zahvaljujući brzoj i koordiniranoj intervenciji, požar je odmah stavljen pod nadzor, nema ozlijeđenih osoba niti se požar proširio na druge materijale ili površine.

Također, niti u jednom trenutku požar nije predstavljao opasnost za okoliš, a prema prvim, preliminarnim pokazateljima, uzrokovan je postupkom osobe izvan METIS-a.

Točne okolnosti koje su dovele do požara, kao i pojedinosti događaja utvrdit će se očevidom nakon dovršetka vatrogasne intervencije.

Na utvrđivanju uzroka požara predstavnici METIS-a već sada surađuju s policijom, saznajemo iz METIS-a.

Kako je Glas Istre već pisao, požar je gasilo 13 vatrogasaca sa sedam vozila, a u gašenju su im pomagali i djelatnici Metisa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter